Татяна Дончева е предлагала 500 000 лв. на представители на ИТН в опит да разцепи партията на Станислав Трифонов. Това обвинение отправи днес Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН, по време на интервю в БНР. Дончева отрече обвиненията моментално пред няколко различни медии, като ги нарече смехотворни.

Според Йорданов, Дончева водила разговори с човек от ИТН и му "размахала" листче, на което било написано конкретното число. Идеята явно била той да получи парите, ако се съгласи да стане министър при евентуално даване на третия мандат на "Изправи се БГ. Ние идваме", твърди сценаристът.  Йорданов не обясни кой е човекът, но успя да вмъкне имената на Ива Митева и Иван Хиновски. 

"Татяна Дончева е изключително нечистоплътен политически човек. Тя е човекът, който когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати и да им предлага да напуснат нашата парламентарна група; да ги убеждава да взима други с тях, за да вземат част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла, за да може да се опакова третия мандат, тогава няма значене кои ще го подкрепят. Включително и е драскала на едни листчета „половин милион ще ти дам”, заяви той. 

"Има го на камерите в офиса, в който Дончева се е срещнала с въпросния човек. Да, прибрала е листчето с предложението за половин милион, но има камери", категоричен е Йорданов. 

От своя страна, Татяна Дончева поиска пред бТВ веднага да бъдат показани такива записи, казвайки, че никога не е стъпвала в офис на ИТН. Допълва, че никога не е раздавала постове и че никога не е имала такива средства в себе си. 

"Обвиненията са смехотворни", заключи тя.