Кървав украински сценарий на жълтите павета пердначерта лидерът на "България без цензура" (ББЦ)Николай Бареков на националната партийна конференция, която събра в събота около 500 делегати в зала 3 на НДК.

В пламенно 30-минутно слово, гонещо по времетраене тези на кубинския лидер Фидел Кастро и председателя на БСП Сергей Станишев, Бареков разви хоризонта пред България. "Чака ни безперспективна и зла зима, която да завърши по украински на жълтите павета. Затова алтернативата е нов парламент и нов министър-председател", каза Бареков, визирайки себе си начело на "Дондуков" 2, два мандата, както неведнъж е заявявал. "Без нас всяко следващо управление ще е управление на компромиса", допълни новият политик. 

Доскорошният коалиционен партньор на левицата, депутатът,  който пристана на Николай Бареков - земеделецът Румен Йончев, ще стане и президент, и председател на Народното събрание, ще състави служебно правителство и ще проведе честни и почтени избори, които ще гарантират място на "България без цензура" в следващия пламент. Това пък бе следващото пророчество на Бареков. Той разви събитията по следния начин: 

Първо, незабавен импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Причините - станал държавен глава "грандиозни фалшификации", след като през 2011-а "няколкостотин бюлетини бяха натъпкани в урните" и отделно бил извършил престъпления по служба. След като Плевнелиев бъде "елиминиран", вицето му Маргарита Попова трябвало да поеме функциите му и да довърши мандата, както е по Конституция, смята още Бареков. Ако обаче вицепрезидентът откаже, то функциите на държавния глава се поемат от председателя на парламента. Настоящият Михаил Миков обаче бил "оцветен в червено" и от ББЦ не му вярвали. Затова щели да предложат шеф на НС и едновременно с това изпълняващ функциите на президент да стане коалиционният им партньор - председателят на Земеделския народен съюз (ЗНС) - Йончев. Само така щяло да има гаранция, че няма да се повтори сценарият Костинброд, смята Бареков.

Не стана обаче ясно как точно извънпарламентарната партия на Бареков ще свали Михаил Миков от поста председател на НС, нито кои са престъпленията по служба на Плевнелиев. Държавен глава може да бъде отстранен само за държавна измама или нарушение на Конституцията и то след тежка процедура в парламента и в Конституционния съд. 

Бареков отново даде заявка и, че ще свали правителството, но след изборите за Европейски парламент, на които процентът за "България без цензура" в коалиция със ЗНС и ВМРО, щял да е двуцифрен. "За първи път в бълагрския парламент една извънпарламентарна сила държи ключа към съдбите на този най-върховен орган", похвали се новият политик и представи оръжията си за това - "нашият глас в българския парламент Светлин Танчев, както и нашият събрат Румен Йончев". Двамата депутати, единият орцепник от ГЕРБ, а другият от Коалиция за България вече дадоха заявка, че ще внесат закона на Бареков, кръстен условно "Чисти ръце", с който той иска пълна финансова проверка на всички управници от 1989 г. насам.  

Самият закон пък щял да "взриви" парламента, а с гласовете си "за" или "против" него народните избраници щели да се поставят или на страната на мафията, или на тази на морала. 

Бареков нападна всичките си противници. Предупреди лидерът на ДПС Лютви Местан да не го "дърпа за опашката", попита лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "Кой си ти, бе, г-н Борисов?!" и го определи като "слуга" на заместника му Цветан Цветанов, Реформаторският блок бил "патерица" на ГЕРБ, а Сергей Станишев в Европа се възприемал не като лидер на ПЕС, а като част от хора, които източват еврофондовете.

Бареков се похвали и че решенията в партията му не се взимали като тези в ГЕРБ - "на миндера в Банкя" и похвали кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който бе избран от листата на ГЕРБ. С него можели да работят в регионалната сфера. Това веднага направи препратка към думите на Борисов отпреди няколко дни, че "висок, рус и синеок" може да е следващият отцепник от партията му. Живко Тодоров отговаря на описанието. 

След новия политик приветствия отправиха и Каракачанов и Йончев. "Българинът е отивал на война с гайдата и с наточения меч! Предстои ни жестока битка, да наточим мечовете!", повдигна настроението лидерът на ВМРО, правейки препратка с началото на конференцията, която бе открита от "ансамбъл от гайдарчета". 

Румен Йончев пък цитира Александър Стамболийски, тъй като деня на форума съвпаднал с рожденната му дата - 1 март. По примера на Каракачанов с мечовете, земеделецът пък обяви, че хората му ще грабнат тоягите. По-елитарно се изкара Бареков. В "България без цензура" щели да разчитат на писалките. 

На финала за делегатите имаше изненада - не един, а двама Росен Петров. Оказа се, че бившият тв водещ има двойник в редиците на ВМРО. "Близнаците" се прегърнаха на сцена. Така, заедно, щели да заблуждават врага и да опазят Петров от нападките на зложелателите. 

На конференцията бе взето решение за сключване на коалиционно споразумение между ББЦ, ВМРО и ЗНС, а Бареков обяви трима от заместниците си - Ангел Славчев, Рада Коджабашева и Росен Петров. Предстоят преговори и с Движение "Гергьовден".