На 20 август, след дълго чакане и много упорита работа (и все пак навреме, в разгара на лятото, когато има време за четене) се роди още една чудна книга, точно два дни след рождения ден на нейния автор. Този път се радваме на силен сборник с разкази, носещ името "Мътната река на надеждата", а негов автор е журналистът Георги Христов.

Георги Христов

Това е втората белетристична книга на Христов - първият му сборник с разкази "Лошите камъни" излезе през далечната вече 2004 г..

"Мътната река на надеждата" е на пазара благодарение на едно от най-младите издателства на българския книжен пазар - "Библиотека България".

Ето какво казва за книгата редакторката Ива Спиридонова:

"Картини от бързеите на живота, непрестанно течащ към хоризонта на безкрайното житейско море, яростен и мътен като река, чието вечно движение е символ на надеждата. Не стойте на бреговете, хвърлете се в дълбокото, ако можете да плувате, така както и да живеете, и поемете по течението или срещу него, но винаги във водите на "Мътната река на надеждата"."

"Представените разкази в сборника „Мътната река на надеждата“ носят усещане за кинематографичност, каквато малко автори могат да изведат на преден план. Всяка история отваря врата от миналото, която повечето от нас все още не сме затворили. Всеки персонаж е толкова действителен, че сякаш четем за роднини или близки, дори за самите нас", пише пък Симеон Аспарухов, отговорен редактор.

На 6 и 7 септември от 17 ч Георги Христов ще участва в Алеята на книгата в София, където читателите ще имат шанс за среща и автограф.