Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицаи ще придружават екипите на Спешна помощ в рискови места, за да осигуряват безопасността на медиците. Това стана ясно след  извънредната среща на здравния министър д-р Петър Москов с МВР шефа Веселин Вучков.

Двамата министри подписаха обща заповед, с която директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР се задължават да предприемат общи действия за локализиране на местата, където са станали нападения над медици през периода 2013 – 2014 г. Освен това те трябва да синхронизират дейността на спешните екипи с местните структури на МВР, които да реагират, ако има повикване от някой от тези рискови райони.

В сряда Москов ще се срещне с представители на ромските общности и с членове на сдружението на здравните медиатори. Идеята е да се договори те да оказват съдействие на екипите на Спешна помощ при посещенията им на ромски квартали.

Петър Москов обяви по-рано, че заради новите случаи на нападение над екипи на спешната помощ ще спре тяхното влизане в ромските махали, докато не се гарантира безопасността им. Това негово изказване предизвика силни обществени реакции.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

Браво на министър Москов!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.