Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският Сенат вчера единодушно реши да присъди най-високото си отличие - Златния медал на Конгреса, на полицаите, защитавали Капитолия при щурмуването на сградата на 6 януари от привърженици на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Ройтерес, цитирана от БТА.

"Това е най-висок израз на признателност от Конгреса. Не мога да си представя по-достойни (за Златния медал) хора от мъжете и жените, които рискуваха живота си, за да защитят този храм на демокрацията", заяви лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър.

Предложението за награждаването беше одобрено през март от Камарата на представителите и в най-скоро време се очаква президентът Джо Байдън да подпише закон за награждаването на полицията на Капитолия и полицията на Вашингтон със Златния медал на Конгреса.

На 6 януари стотици привърженици на републиканеца Тръмп нахлуха в сградата на Конгреса, за да попречат на утвърждаването на резултатите от произведените през ноември миналата година президентски избори, спечелени от демократа Джо Байдън.

Четирима души загинаха през този ден на насилие, а над сто полицаи бяха ранени. На следващия ден почина служител от полицията на Капитолия, нападнат от протестиращи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.