Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Град Ню Йорк ще изисква от всичките си градски служители да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, или да се подлагат на седмичен тест, предадоха световните агенции, като цитираха кмета Бил де Блазио. Мярката ще влезе в сила от 13 септември и ще се прилага за над 300 000 души, сред които полицаи, пожарникари и преподаватели.

"Целта е нашето възстановяване. Целта е да предпазим хората", заяви кметът.

Миналата седмица Де Блазио предупреди, че хиляди служители на болниците в града ще трябва скоро да се ваксинират срещу вируса или ще бъдат тествани всяка седмица.

В Ню Йорк 59 процента от жителите от всякакви възрасти са с най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, но темпото на ваксинационната кампания се забавя.

Щатът Калифорния също обяви, че ще въведе от идния месец изискване за доказателство за завършен ваксинационен цикъл или за седмично тестване за всички щатски служители и за и милионите здравни работници в местни държавни и частни болници, предаде Асошиейтед прес.

В национален план само 57 процента от всички американци са получили най-малко една доза, а 49 процента са напълно ваксинирани.
Вариантът Делта представлява над 89 процента от новите случаи на зараза в страната.

Вчера 57 групи, представляващи милиони лекари, медицински сестри, аптекари и други здравни работници, призоваха ваксинацията на здравните работници да стане задължителна в САЩ.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.