На фона на заявката на здравния министър Петър Москов от тази сутрин, че линейките ще ходят в ромските махали само с ескорт, наяве излезе нов инцидент с пребит лекар.

Пияни радомирци, докарани за оказване на помощ в болницата в Перник, са нападнали медик от болницата, съобщи Дарик радио.

Нападението е станало в Спешното отделение по време на дежурство на д-р Румен Денчев. От нанесения му удар той е с разкъсана устна.

Късно снощи в отделението са били докарани пияни младежи от Радомир, които са били в неадекватно състояние, потвърди директорът на пернишката болница д-р Иван Евлогиев.

Когато д-р Денчев започнал да преглежда един от тях, той се обърнал и го ударил с юмрук в лицето. На място е била извикана и полиция.

"Закриха изтрезвителното в Перник, докарват ни пияни да ги освестяваме и ето до какви ситуации се стига", каза д-р Евлогиев.

Заради подобни инциденти, каквито не са рядкост и с пернишки лекари, медиците преди време настояха за поставяне на паник бутони в линейките, но такива не са въведени в действие, отбелязва Дарик.

За случая в понеделник ще бъде внесен доклад в Регионалната здравна инспекция в Перник и в Министерството на здравеопазването, каза още д-р Евлогиев.