Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сушата е причина за смъртта на 650 000 души по света за последния половин век, твърди Световната метеорологична организация, предадоха ТАСС и БТА.

За последните 50 години бурите пък са отнели живота на над 577 000 души, наводненията - на над 58 700, а екстремните температури - на повече от 55 700.

Тези данни ще бъдат отразени в доклад за смъртността и икономическите щети, свързани с климата, времето и водата за периода 1970-2019 г., който ще бъде публикуван през септември.

По отношение на щетите, най-много са били причинени от бурите за последните 50 лета (521 милиарда долара), следвани от наводненията (115 милиарда долара).

Като цяло бедствията, свързани с климата, времето и водата, са станали причина за 45 процента от всички, свързани с катастрофи, смъртни случаи, а нанесените щети са общо 74 процента от всички щети, свързани с катастрофи.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.