Около 3.20 ч. нощес на тел. 112 е постъпил сигнал за спречкване на ул. „Г. С. Раковски“ в столицата с главни герои Волен Сидеров, свитата му и случайни минувачи. Според очевидци, цитирани от OFFNews, пред НАТФИЗ трима младежи започнали да подвикват обидни квалификации по адрес на лидера на „Атака“, който минавал „във видимо нетрезво състояние“.

Анонимните източници твърдят пред сайта, че националистът тръгнал да налита на обиждащите го, а охраната му се опитвала да го озапти. Насъбрали се хора от околните заведения, които започнали да викат: „Волен – оставка!“

Наистина е постъпил сигнал от граждани за спречкване“, казаха пред Клуб Z от столичната полиция.

Попитани дали искат съдействие, тъжителите са отказали такова и затова мястото не е посетено от патрул. Т.е. - излиза, че участниците в скандала са звъннали на 112 само да се ожалят. До събота наобяд няма нито една подадена официална жалба от която и да е от двете страни.

Волен Сидеров все още е с изключен телефон. Шефката на пресцентъра на „Атака“ - депутатката Миглена Александрова, първо обеща да се запознае със случая, а после престана да отговаря на обажданията ни.