Силната игра на голмайстора на „Лудогорец“ Роман Безяк в Лига Европа не е останала незабелязана. Не кой да е, а английският шампион „Манчестър Юнайтед“ следи словенеца, информира в-к „7 дни спорт“.

Нападателят до момента има 6 гола в турнира, включително и по един в двата мача срещу „Лацио“, и бележи попадение средно на всеки 67 минути, което е страхотна успеваемост.

„Червените дяволи“ ще пратят скаут да наблюдава Безяк в мачовете на „орлите“ срещу „Валенсия“ от осминафиналите в ЛЕ. Първият двубой е на стадион „Васил  Левски“ на 13 март. Съгледвачът ще бъде братът на мениджъра на „Юнайтед“ Дейвид Мойс Кени, който е лицензиран агент и винаги работи в тясно сътрудничество с клубовете на брат си.

През зимната пауза „Лудогорец“ постави цена от 5 млн. паунда за подписа на 25-годишния словенец, но собственикът на клуба Кирил Домусчиев загатна, че цифрата може да скочи и двойно, особено след доброто представяне на Безяк срещу „Лацио“.

„Манчестър Юнайтед“ кара преходен сезон и през лятото се очакват много промени в клуба. Двама от нападателите – Робин ван Перси и Хавиер Ернандес-Чичарито, е много вероятно да напуснат и за Роман Безяк би се отворило свободно място при евентуална сделка между „червените дяволи“ и „Лудогорец“.