Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният министър на финансите Асен Василев е един от тримата действащи в момента министри, отказали на "Има такъв народ" да участват в проектокабинета на партията, представен вчера от лидера Станислав (Слави) Трифонов. Шоуменът-политик не даде никакви подробности за причините за отказа, но днес Василев даде малко повече подробности около своя отказ. 

В интервю за БНТ, финансовият министър обясни, че първо - на него е предложено място в ресор, различен от икономическите. Вече е ясно, че ИТН виждала Василев в Министерството на околната среда и водите, макар все още да не е известно защо въобще някой би решил, че той би могъл да работи там. Такова очевидно е и мнението на самия Василев. 

"Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъда полезен. Какви цели и задачи мога да постигна?", обясни днес министърът. 

Освен това обаче, той призна и за други различия с "Има такъв народ". 

"Моето мнение е, че трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а те имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. Това е основното", заяви Василев. 

И макар да не е много ясно какво означават тези различия по разходната част, вчера Трифонов обяви курс към рязко съкращаване на администрацията. Твърде вероятно е да става дума именно за такава агресивна реформа.

Припомняме, че вчера обяснения за отказа си даде и друг министър - Кирил Петков. Той пък обяви, че има различия с хората на Трифонов по отношение на бъдещето на Българската банка за развитие. 

Екипът на Трифонов предвижда приватизиране на банката - 51% през стратегически инвеститор и 49% през Българската фондова борса. 

Петков обаче е на мнение, че банката трябва да остане държавна и при оптимизиране на нейната работа, да продължи да финансира малки и средни предприятия, които нямат възможност да се финансират през търговските банки, заради своя рисков профил например. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.