Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само 25 големи градове по света, повечето от които в Китай, са отговорни за над половината от парниковите газове, сочи изследване на проби от 167 градски центрове, цитирано от Ройтерс и БТА. 

На човек от населението обаче емисиите от градовете в най-богатите райони на света остават като цяло по-високи от тези в градските центрове в развиващите се страни, според проучването, публикувано в сп. "Фронтиърс".

В него са сравнени парниковите емисии в 167 града от 53 страни, като е установено, че 23 китайски града, сред които Шанхай, Пекин и Хандан, наред с Москва и Токио, са отговорни за 52 процента от общото количество емисии на планетата.

Изследването включва повече градове в Китай, САЩ и ЕС заради големия им принос за глобалните емисии и значението им в дебата за кимата. Авторите изтъкват значителната роля на градовете за намаляване на емисиите.

Средните глобални температиру вече са нараснали с над 1 градус по Целзий в сравнение с прединдустриалния референтен период и са напът да надвишат ограничението от 2,5-2 градуса, определено в Парижкото споразумение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.