"Съвсем първи, по-малко първи - то и за нас е постижение, защото го имаме след двумесечни опити от правителство и служби да се представим по-зле на изборите".

Така зам.-председателят на партията Томислав Дончев коментира първите резултати от вота, които макар да отреждат на ГЕРБ първо място, то е "на кантар" - партията може да бъде изместена от "Има такъв народ".

"Опитите за изчегъртване са очевидно безуспешни. Няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", заяви още Дончев, визирайки заявките на опозицията на ГЕРБ да "изчегърта" модела на бившите управляващи.

Тома Биков пък пак заговори за манипулиране на устройства за гласуване. Трябвало да се установи "колко машини са пипани".

"Очертава се коалиция на протестните партии с БСП и ДПС и няма да се носи политическа отговорност. С министър-председател - който и да е той, който няма да носи политическа отговорност. Или очертава се правителство тип Беров - Орешарски" - допълни Биков.

Имало два варианта: "задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление".

"След изборната еуфория ще дойде времето за отговорността - как беше организиран изборният процес, ролята на правителството и президента.

Това да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да си отстояваш изборите. Няма да предадем нито един български гражданин", сложи точката Томислав Дончев.

Говорещите (както по-често се случва при ГЕРБ) отказаха да отговарят на журналистически въпроси.