Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Идеята на "Южен поток" беше да стане нещо като АЕЦ "Белене" - не се строи, но се източва. Това стана ясно от думите на Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок (РБ) пред Нова тв.

"Зад "Големия шлем" нямаше финансов модел и доказана печалба. Останаха похарчени милиарди, които няма да бдат върнати", обясни Димитров.

Според него основната причина за спирането на проекта от страна на Владимир Путин е това, че рублата се е обезценила и Русия няма пари да го изгради. Затова сега Путин вкарал в България в интрига.

"Да, има истерия от тези, които у нас винаги пригласят на Путин", заяви Димитров.

И изтъкна, че няма друга страна от ЕС, която да е зависима само и единствено от Русия по отношение на газовите доставки.

"Русия не прекратява проекта, тя го премества в Турция", опонира Таско Ерменков (БСП).

Според него няма пряка връзка между краха на КТБ и "Южен поток". Ерменков смята, че спирането на проекта ще окаже влияние върху цялата икономическа обстановка и ще има негативни последствия.

Ключови думи

Коментари

Деян

Срамно е това държание на Таско Ерменков. Добре бе Таско, натъпкал си се с рубли като попско чадо по Задушница. Трай си! То бива лакомия, бива простотия, но при теб те са прекомерни. Вярно е, че апетитът идва с яденето, но това вашето не е ядене, това е плюскане до припадък. А плюскането е нездравословно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.