Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е провел вчера среща с представители на технологичните гиганти Amazon и Google. Те са в България заради Инициативата "Три морета", обединяваща 12 страни от Европа, чиято шеста среща се провежда в София. 

Според съобщението, което бе изпратено до медиите от ресорното ведомство, Петков и гостите му са се обединили около "възможности за съвместни инициативи и проекти в страната". 

По-конкретно - министърът се е видял с вицепрезидента по продажбите за региона на Европа и Близкия изток на Amazon Web Services. В съобщението не става ясно кои са представителите на Google у нас в момента, но пък е обяснено, че те са оценили положително инициативите на компанията в България в областта на дигиталното образование и обучение. 

Всъщност тези срещи са изпълнено обещание на министър Петков, който още в средата на юни се зарече, че ще покани на среща представители на точно тези две компании у нас. Още тогава той предположи, че най-удобният момент за това е Инициативата "Три морета". 

Припомняме и че Петков тази седмица обяви, че България е в очакване на голяма инвестиция у нас. Тя ще бъде от немската компания за производство на електромобили Next.e.Go. Тя ще бъде на стойност от 140 млн. евро в Ловеч и би трябвало да бъде финализирана до тази събота. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.