Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Моля ви, казвайте на хората да излязат и да гласуват!" Това призова председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Добрич. По думите му има много хора, които ги е страх от машините, но те трябва да излязат да гласуват.

„Такава ниска активност е кошмарна. В Благоевград има 27% активност. Уплашиха хората. 60-хиляден град ще бъде управляван с 6000 гласа. С какъв морал ще управляват те?“, попита Борисов.

Според председателя на ГЕРБ, една армия не трябва да се праща, тя трябва да се оглавява.

„Едно е да пращаш хората в бой, друго е да застанеш пред тях. Сами сме срещу всички не защото сме лоши, а защото те много искат да пораснат. Но не с повече идеи, не с повече политика и доброта. Със злоба, реваншизъм и компромати. Но това ще им изяде главата. Българският народ е толерантен и не обича злобата“, посочи Бойко Борисов.

Той посочи, че Янаки Стоилов не е избран дори за домоуправител във входа си, но е министър.

„Откакто се е появил на политическата сцена, той няма победа, но е министър. Назначават си шефове на банки, но с какъв морал? Нали това е политическо състезание. Трябва да уважаваш опонента, да уважаваш хората. Как ще чегърташ хората? И това го казва обединителят на нацията“, възмути се Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ, финансовият министър намери милиард и половина лева, защото бюджетът така е конструиран, че да има и за пенсионерите, и за лекарства, и за ваксини.

„Те убиха най-важното – ваксинационния план. Ще ни вкарат в тежка криза през септември. Нашите герои - медицинските работници, се справиха най-добре с пандемията в Европа. Делта щамът е опасен и той ще дойде, той е тук. И вместо сега да имаме 3,5-4 милиона ваксинирани, ние лежим на стари лаври“, предупреди Борисов. Той бе категоричен, че единственото, което са променили, освен чегъртането на хората, е че грантовете ги подмениха с кредити. „Не те увеличиха парите, а буферите, които ние сложихме в бюджета“, подчерта Бойко Борисов. 

„Автомагистрала „Хемус“ за вас е жизненоважна. За съжаление гледам машините стоят, никой не работи. Какво им пречи „Хемус“? Парите са там, само да работят. Какво им пречеше това, та го спряха и него? Почти готова е магистралата до Търговище, но не се работи“, изрази разочарованието си Борисов. Той припомни, че когато ГЕРБ каза, че ще увеличим учителските заплати, много хора се съмняваха. „Но ние каквото обещаем, си го изпълняваме. Нямаме неизпълнено обещание! Освен това над 1 милиард влязоха в образователната инфраструктура. Виждате вече как изглеждат училищата. Сега мога да обещая същия подход както за учителите, така и за медицинските работници“, заяви председателят на ГЕРБ. 

По думите на Борисов, Планът за възстановяването, който Томислав Дончев и екипът му изготви, беше добър план. „Повече от добър! Вчера чувам, че щели да го калиброват? Защо не го калиброват вече толкова време? Нали твърдяха, че имат готов план? Защо не го пращат?“, попита той. Бойко Борисов обясни, че ако Планът на ГЕРБ проработи, ще има пари за увеличаване на доходите. 

„Какво ще е това нещо друго на Слави Трифонов? Ще повторим печалния световен рекорд на БСП, фалирала 25 банки ли? Нали помните фалита на КТБ? И тази криза решихме, и всички с вложения, получиха до 100 евро от държавата. Бих се срещнал най-приятелски пред публиката, да чуя какво е другото“, призова Борисов.

По думите му жаждата на власт на опонентите на ГЕРБ е огромна, но всяка голяма държава, която е просперирала, разчита на системни партии. 

„Влязохме в чакалнята на Еврозоната, влязохме в Банковия съюз, но сега съм сигурен, че и това ще провалят“, предупреди още Бойко Борисов.

Пълната зала в Добрич.

Пред хората в Добрич той съобщи, че е изпратил заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и Деница Желева в Брюксел, за да уверят европейските ни партньори, че сме готови за влизане в Еврозоната. 

„Преди 2 години са започнали да правят компромата с чекмеджето. Издебнали са ме, когато ме няма и са го направили. Защото ГЕРБ без лидера си е наполовина силна“, заяви още Борисов.

Според него, във Венецуела президентът Мадуро е станал президент, благодарение на машините, които сега са в България.

„В Германия съдът спря гласуването с машини, защото могат да бъдат манипулирани. А ние с вътрешен министър Бойко Рашков очакваме честни избори? Е няма как да стане! Да, изборите ще бъдат манипулирани, но от това да не ви пука!“, категоричен бе Бойко Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев призова хората в залата да не изпитват омраза.

„Не знам общество или човек, който се е развил и успял с омраза. Искам да вярвате, че имаме сила, че сме заедно и че най-доброто предстои. Никой не може да Ви изчегърта“, призова Дончев. Той припомни, че за „партии на статуквото“ говорят хора, които са в българската политика от десетилетия.

„Говорят за партии на статуквото. Част от тези, които Ви говорят за статукво и промяна са същите, които когато бях на 16 години, ни обещаваха демократичен социализъм. Или същите, срещу които протестирахме през 1997 година. Те говорят за статукво и промяна“, посочи Дончев. По думите му, никой от ГЕРБ не е против промяната, но в работата на служебното правителство няма нито почтеност, нито прозрачност, нито професионализъм, които бяха обещани. 

„За да управляваш, трябват много неща. Първо - да знаеш какво искаш. Трябват знания и опит. Освен това обаче трябва и екип. 15 човека на едно място не означава, че те могат да свършат работа. Най-добрият екип, е на ГЕРБ. Трябва и още нещо, казва се отговорност. Да има механизъм, по който да понесеш политическа отговорност, когато сбъркаш в нещо. В служебното правителство аз не виждам кой и как носи политическа отговорност. В ГЕРБ винаги е ясно как се носи отговорност. И за да управляваш, трябва и лидерство. Лидерът не се страхува да води хората напред и да ги води на места, където не са били“, посочи Томислав Дончев.

Според водачът на листата на ГЕРБ в Добрич Деница Сачева, за партията изминалата година и половина беше изключително трудна, защото водихме битки с олигарсите, с фалшивите новини, с пандемията. „Имаше много омраза и разделение. Не се предадохме, не озлобихме сърцата си и не ожесточихме душите си. Преведохме държавата през кризата, която беше не само здравна, но и икономическа. Опонентите ни избягват да говорят за това, че вдигнахме минималната работна заплата до 650 лева, минималната пенсия до 300, вкарахме държавата в чакалнята на Еврозоната, вдигахме кредитния рейтинг на държавата, успяхме да запазим работата на поне 350 хиляди български граждани, свалихме безработицата до нивата от преди кризата“, припомни Сачева. По думите й ГЕРБ е единствената политическа сила, която може да излъчи правителство, да носи отговорност и да се променя. 

Бойко Борисов говори пред актива в Добрич.

„Ако изборите ще са почтени, защо отказват да броят контролните разписки?“, попита областният координатор на ГЕРБ в Добрич. Сачева бе категорична, че ГЕРБ няма да се поддаде на омразата и не трябва да позволяваме тя да влезе от улицата в парламента.

„Явяваме се с програма минималната работна заплата да стане 1000 лева, средната работна заплата - 2000 лева, а Брутният вътрешен продукт да достигне 200 милиарда лева. Предлагаме специална програма за връщане на българите от чужбина. Нашият фокус в следващия мандат ще продължи да бъде образованието, иновациите и икономиката“, подчерта Деница Сачева.

По думите ѝ ГЕРБ ще направи България най-доброто място за правене на бизнес в Европа. 

„Всички са горди с постигнатото. Представете си, че нас ни нямаше. Нямаше да има други партии, нямаше да има какво да говорят, нямаше да има кусури. А сега има само направени неща“, заяви пред хората в Добрич водачът на листите на ГЕРБ във Варна и Велико Търново проф. д-р Костадин Ангелов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще постигне средна заплата в края на мандата 2000 лева. „А всеки лекар ще получава поне три средни работни заплати, една медицинска сестра по две средни работни заплати и един санитар една средна работна заплата.

„И това можем да го постигнем благодарение на премиера Борисов, който знае как да спре контрабандата, да напълни българската хазна и Брутният вътрешен продукт да достигне 200 милиарда лева. Ще направим здравеопазването достъпно и близко до хората дори и в най-малките населени места. Ще въведем скринингови програми за ранно диагностициране на рак и специална програма за превенция на сърдечното здраве“, обясни още Ангелов.

„Само няколко месеца след като не управляваме тази държава, хаосът е пълен. От момента, когато Планът за възстановяване на България беше един от най-публичните, до сега, когато всичко е блокирано и България се присъедини към държавите, които засекретиха своите планове. Никой не знае до къде е стигнало служебното правителство с този изключително важен въпрос за България. ГЕРБ винаги е имала подкрепата на европейските ни партньори от ЕНП“, заяви пред гостите на събитието в Добрич евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Тулупа

Българино на 11ти да пратим тоз мръсник и наглец при бай Ставри… този измекяр го заслужава.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.