Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ – Благоевград и кандидат за народен представител д-р Атанас Камбитов категорично възрази срещу манипулативна публикация в информационна агенция „ПИК“, разпространявана чрез фалшиви профили от кандидат за кмет на Благоевград, подкрепен от ГЕРБ. 

„Преди дни казах, че някои претенденти за кметския стол за пореден път си правят кампанията на мой гръб. Същите се опитват да ме пришиват към определен кандидат.“ Това написа в пост в личната си фейсбук страница д-р Атанас Камбитов. 

От позицията му става ясно, че подобни статии се списват и разпространяват системно чрез сайтове и фалшиви профили на кандидатът за кмет на Благоевград, подкрепен от ПП ГЕРБ Андон Тодоров.

„Следейки похватите, и как Дончо си прави кампанията, ще кажа следното – вълкът козината си мени, но нрава – не!

Номерата, които въртеше и през 2019 г., ги прилага и сега. Както и преди, така и сега, с подкрепата на ГЕРБ. Но Дончо не е кандидат на ГЕРБ, той е кандидат на емблематична фигура от знакова силова групировка, органично свързана с ГЕРБ.

Между другото, когато преди дни Новаков реагира в Централата „Дончо не е наша кандидатура“, отговорът беше: „Е, може да не е ваша, но е наша“. 

Е, приятели от ГЕРБ, за съжаление вас никой не ви пита! 

Оказа се, че Илиян и Златанов не са ваши, а е човекът, който с лъжи и клевети навреди най-много на ГЕРБ - просто, защото е на „нашите“, пише още д-р Камбитов.

От думите му става ясно, че не интересът за бъдещето на един град е водещ в битката за кмет на Андон Тодоров и ГЕРБ, които му гласуват доверие. 

„Тези хора ги интересува Благоевград толкова, колкото, когато продадоха „Булгартабак“. Този човек е всичко, за което обвинява другите!

И защото явно трябва да се слиза на нивото на „ПИК“, но за разлика от тях без да лъжа, в следващите два дни ще ви разкажа от първо лице, единствено число, за морала на Дончо, за разлика от него, за семейния морал ще премълча, ще разкажа за хотела му, за скритите камери в стаите и съблекалните, за камерите в часовниците на басейна, за предателствата, за изнудванията, за клеветите и лъжите. 

Ще ви разкажа за връзките със службите, с групировките, за контролирания вот, за подкрепата от институциите, за предателствата на партийните централи. 

И това ще го направя не, защото имам интерес, а защото искам и вие да знаете!

И утре, ако го изберете, да носите своята отговорност за това!

А изводите ще ги оставя на вас!“, пише още в позицията на областният координатор на ПП „Републиканци за България“ – Благоевград д-р Атанас Камбитов. 

От ПП „Републиканци за България“ категорично заявиха, че застават зад думите д-р Камбитов!

„С позицията си д-р Атанас Камбитов ясно заявява, че отстоява и работи за възможната промяна, отхвърляне на статуквото, за да бъдат разрушени порочните практики. ПП „Републиканци за България“ работи и ще работи за Държава с правила!“, коментират от партията.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ