Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кой предложи Борис Михайлов за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ и какъв съотносим опит има за там?

Това попита заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на пресконференция в централата на партията. По думите на Дончев е нормално да бъдат задавани всякакви въпроси към управляващите и забранени въпроси няма, когато управляваш милиони на данъкоплатците. 

„Първи въпрос – какъв предишен опит има Михайлов, който да е съотносим към дейността на фонд „Земеделие“? На този въпрос няма отговор. Каква експертиза, какъв приложим опит има към дейността на ДФ „Земеделие“, попита заместник-председателят на ГЕРБ. 

Дончев припомни, че този фонд разпределя над 3 милиарда лева годишно и от него зависи дейността на всички, занимаващи се със земеделие в България. 

„Вторият въпрос е от къде се появи Михайлов и кой го предложи? Министър, министър-председател или друг?“, попита още Томислав Дончев. 

Той бе категоричен, че дори и изчегъртването трябва да се прави законосъобразно.

„На предишната пресконференция на обяд ние зададохме няколко въпроса към настоящия директор на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов. Тези въпроси бяха свързани с това дали той е бил арестуван, бил ли е разследван и бил ли е съден за данъчни престъпления. Малко по-късно, неочаквано за нас, говорителят на правителството г-н Антон Кутев лично обяви, че това не било вярно“, припомни кандидатът за народен представител от ГЕРБ Тома Биков. 

Той подчерта, че никой от ГЕРБ не казва, че този човек трябва да влезе в затвора или да бъде линчуван, но трябва да проверяваме всяка информация и то в духа на прозрачност, професионализъм и почтеност, какъвто е девизът на правителството. 

„Затова за нас е необяснима бурната реакция на Кутев и на министъра на земеделието. Най-нормалното нещо в една демократична държава е опозицията и медиите да се интересуват от биографията на хора, които заемат високи публични позиции, каквато е позицията директор на фонд „Земеделие“. Ако някой от служебното правителство си мисли, че с такива бурни реакции ще ни подплаши, и че ще спрем да задаваме въпроси и да търсим информация, жестоко се лъже“, предупреди Биков. 

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи да търси информация за проблемните назначения на правителството и да информира обществото. 

„Към данъчните измами сме изключително чувствителни след казуса „Румен Спецов“, заяви Тома Биков и обясни, че въпросите за назначенията са към министрите от служебното правителство, към министър-председателя и лично към президента Радев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.