Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БНТ и БНР бойкотираха днешната комисия по култура и медии в парламента, на която се разглежда бюджета им за следващата година.

Така те изразиха недоволството си от вчерашното изказване на председателя на комисията Славчо Бинев, който намекна, че медиите на бюджетна издръжка са излишни и радиото и телевизията го нападат от страх, че ще им изпрати финансови ревизьори.

"Хората, които се противопоставят на моето назначение, ги е страх от ревизиите, които ще направя. Аз съм против бюджетните медии, където трябва и да се направят проверки. Това е моят талант - бързо намирам проблема", заяви Бинев.

В отговор днес от националните телевизия и радио разпространиха съвместна декларация, обясняваща защо няма да участват в обсъжданията на медийната комисия. Ето какво гласи тя:


ДЕКЛАРАЦИЯ 

на Българската национална телевизия и Българското национално радио

Ръководствата на Българската национална телевизия и Българското национално радио дълбоко уважават Народното събрание, както и всяка институция в Република България.

Но точно затова ние не можем да участваме в заседанието на Парламентарната комисия по културата и медиите. Не е възможно да има обективен диалог за бюджета на БНТ и БНР в ситуация, в която председателят на Комисията води преднамерена кампания срещу обществените медии с подвеждащи обвинения. Сблъскваме се с пълна неинформираност и целенасочено разпространяване на манипулативни внушения. БНТ и БНР са обект на редовни финансови проверки и опитът да се представи нашата принципна позиция като страх от някаква ревизия само потвърждава опасенията от реваншизъм и намеса в работата на независимите обществени медии. В знак на недоверие към възможността на председателя на Комисията да осигури обективно обсъждане, ние няма да присъстваме на днешната среща.

Бюджетите на обществените телевизия и радио са изключително важна тема, която трябва да се обсъди в обстановка, в която тежест ще имат реалните аргументи и факти. Защото същественият разговор е какви са последствията за обществото от намаляващия бюджет на БНТ и БНР в последните години, предвид ангажиментите им, съгласно Закона за радиото и телевизията.

Разчитаме на професионален и компетентен диалог, който всяка от страните ще води с отговорност и обективност.

БНТ и БНР

Ключови думи

Коментари

Е, последното изречение ми дойде в повече

Хе хе Славчо Биев (както сполучливо го бяха объркали от една медия) имал талант - само дето не са компютри, а компоти. Явно таланта му е да "не знае" и да "не разбира", че в бюджета не се разписват възможности за спечелване на еврофондове.

Медиите се обидили на "проститутка"

Мисля, че обидените медии са на път да превърнат С.Бинев в национален герой! Медиите да се обидят от нещо, нещо да ги е докоснало, това значи, че този който го е направил заслужава адмирации, не порицание. Медийте са най-големите виновници за днешното положение у нас, включително и за сринатия им рейтинг. Да не забравяме, че с години в тях се подвизават като главни редактори и водещи на предавания - агенти от ДС.. От 13 години, медийте, вкл и обществените, толерират едно лице, което постепенно така удобно се намести точно сред "обществените", че от него нямаше спасение ни денем, ни нощем. Молехме ги да определят поне един ден в месеца за отдих без лицето, но никой не ни чу. Вярно, че и лицето е суперпродуктивно на хвалби, лъготене, тарикатщини и простащини (Ал. МОРФОВ също сподели важни мисли за опростачването ни) които подмокряха неграмотните репортерки и водещи, но хора като Лозанов можеха да въведат някакъв ред. Много ми се ще да знам с какви други имена ги е наричал Бинев, освен "обществени проститутки", защото точно пък това всички го мислим от години и Лозанов, ако не го е срам, както и обидените медии, ще трябва да поискат цялото население да им се извинява. Но каквито и да са, дори да са по-нецензурни и обидни от думите, които лицето често употребява срещу всеки, който му попадне на мушката, малко ще са им. Впрочем спомням си, че лицето казваше някога, че медиите, когато му задават неприятни въпроси работели за мафията (защото то самото не било мафия), но за Лозанов и обадилите се от Бинев медии, да работиш за мафията явно не е обида.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.