Новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов наистина е бил разследван и арестуван назад в годините, но резултатът от това е, че е наказателното производство срещу него е било прекратено през 2008 г.. А през 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратурата и я осъжда да му плати обезщетение от 45 000 лв. да причинените вреди.

Това обявиха самият Михайлов и говорителят на служебното правителство Антон Кутев в Министерския съвет. Изявлението им бе придружено и с документи - решенията на съда и свидетелството за съдимост на шефа на ДЗФ, в което пише "неосъждан" и е издадено от Софийския граски съд.

Изявлението на Михайлов и Кутев бе в отговор на двуминутна проява по-рано през деня на Томислав Дончев и Тома Биков от ГЕРБ. Те попитаха дали "лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван и съден за данъчни измами, е същият, който е назначен на 10 юни като изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Разказано бе как е ставало дума за разследване на организирана престъпна група за източване на 15 млн. лв. ДДС (впоследствие прокуратурата смалява сумата до 3 млн. лв. - б.р.). По това време Михайлов е работил в данъчната дирекция в район "Овча Купел" в София. 

"Да, срещу него са водени дела, през 2008 г., но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Това е първа сага. През 2013 г. Михайлов завежда дело срещу прокуратура, осъдил я е за това, което му е причинено, за десетки хиляди левове. Следващият документ е изпълнителен лист - 45 000 лева да се изплатят от прокуратурата. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят", каза днес следобед Кутев.

По думите му "обвиненията от ГЕРБ са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек",  и знаят каква е истината. Говорителят на кабинета пожела на ГЕРБ следващият път да са по-старателни в опитите си "да накалят" някого.  

"През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система, затова бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда", заяви и самият Михайлов.