Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският инвестиционен фонд (EИФ) и Академия „Teлерик“ са подписали гаранционно споразумение, обхващащо портфейл от отсрочки на такси за обучение в размер до 2,5 милиона евро, съобщава днес Европейската комисия. Отсрочките ще помогнат на студентите да финансират обучението си по ИТ умения.

Академия „Телерик“ е образователното звено на едноименната българска софтуерна компания.

Гаранцията е подкрепена от Европейски фонд за стратегически инвестиции (EFSI) - Пилотен проект за гарантиране на умения и образование на Комисията, инициатива за дългово финансиране, започнала през 2020 г. Тя стимулира инвестициите в образование, обучение и умения.

Споразумението ще бъде от полза за студенти от цяла България, които също могат да участват в курсове онлайн. 

До момента Инвестиционният план за Европа е мобилизирал 546,5 милиарда евро инвестиции в целия ЕС, включително 4,6 милиарда евро в България, се казва в съобщението на Комисията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.