Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България вече е изцяло в зелената зона на комбинираната карта на Европа за коронавируса, съобщава БНР.

То се позовава на интерактивната карта на сайта на Еврокомисията reopen.europa.eu. Тя показва броя и процента на положителни проби за коноравирус през последните 14 дни.

Зеленият цвят показва малка опасност от заразяване.

Румъния също е в зелено, но големи части от територията на Гърция обаче, са обозначени като рискови.

С най-лоши показатели са Нидерландия, както и региони в Испания и Швеция.

БНР цитира служебния мининистър на здравеопазването Стойчо Кацаров с коментар за преместването на страната ни в зелената зона:

„Това се дължи от една страна на хората, които вече се ваксинираха и така създават бариера пред разпространението на вируса и от друга страна на усилията на медиците от болничната, извънболничната и спешната медицинска помощ и служителите на администрацията, пряко ангажирани в борбата с Covid-19“.

„Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа“.

Отделно, пред БНР днес председателята на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров каза, че все още съществува опасност от нова вълна на коронавирусната инфекция у нас. По думите му причината е в делта варианта на вируса.  

„Ваксините ще ни предпазят от това да бъдем със затворена икономика за определено време“, каза Маджаров. 

Градският транспорт е последното място, където трябва да отпадне изискването за носене на маски, добави той. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.