Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проектът „Бареков” от ден на ден става все по-разнообразен, а компанията, която събира бившият тв водещ около себе си е странна колекция от познати, но забравени политически фигури, популярни лица и т. нар. експерти.

 

Последно вече официално в петък минаха и преговорите с „Гергьовден” с почетен председател Любен Дилов-син. Дилов освен като водещ по Тв7 се изявява като сценарист, хуморист, гмуркач, разностранно развит таланат, непринудено забавна личност с определен политико-бизнес нюх. Той вероятно трябва да придаде светски блясък, даже неангажиращ интелектуализъм на начинанието.

 

Най-първи пристана на новия политик един стар (в смисъл на добре познат) политик вечният националист Красимир Каракачанов, който много оскуча от дългото стоене извън парламента. За да си уплътнява времето му останаха само тв студията, в който е охотен участник по македонски, ромски и др. вечноактуални въпроси. 

 

Както във всяко подобно обединение, в което има малко популизъм, малко национализъм и много политическо инженерство, не може да се мине без нещо земеделско (Напомняме, че и АБВ-то на Първанов още в зародиш много държеше на своя син земеделец – Борислав Китов).

 

В случая това е Земеделският народен съюз на Румен Йончев, доскорошен партньор на БСП в парламентарната група на „Коалиция за България”, а вече съвсем официален съдружник на Бареков. През седмицата Йончев напусна „Коалиция за България” и така се оказа сериозен коз на новия политик.

 

„България без цензура” се сдоби даже с неформална група в парламента с трима депутати – Йончев и двама от ГЕРБ. Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов и Светлин Танчев побързаха да се представят като експерти, които ще помагат със знанията си на партията, а не като нейни членове.

 

Тройката в НС даде повод на Бареков да се похвали, че държи кворума в парламента, което е вярно само формално, защото винаги има отсъстващи депутати и за да се подплатят 121 присъстващи трябват повече от трима независими (например няколко от „Атака”).

 

Бившият тв водещ все още не е решил точно в коя роля ще се прояви с новопридобитото си парламентарно влияние – на златен пръст или на патерица на управляващите (по думите на Бойко Борисов). Групата независими на Бареков е много вероятно да продължи да набъбва, защото той притежава неустоим чар, заключен в три елемента (медийна сила, финансов гръб и изкуствен интелект или политически инженери).

 

Вторият в партията, зам.-председател и бъдещ вътрешен министър Росен Петров се врече демонстративно пред мощна тв аудитория в любов към Бареков. Водещият тогава на „Нека говорят” каза „да” на новия политик, по-късно даже засне и видео, в което целува брошурата на „България без цензура” с лика на Бареков. 

 

Бареков-Петров се оформят като новата актуална двойка в политическия живот, след като Борисов-Цветанов очевидно вече са във фактическа, макар и необявена раздяла. 

 

Припомняме, че дълги години Росен Петров беше дясната ръка и довереник на Слави Трифонов. Сега той прехвърля верността си към друг висок водещ Бареков. Някои даже побързаха да нарекат възпитаникът на НГДЕК и на школата в Симеоново Санчо Панса на Бареков.

 

За разлика от Панса, който винаги се скътава, Петров е готов да влиза и в бой – той вече предизвика на физически сблъсък Бойко Борисов. Петров е и най-силният радетел на операция „Чисти ръце”.

 

Зам.-председател е и друг силов герой – активистът на СИЛА и познато лице от миналогодишните февруарски протести Ангел Славчев, известен още и с прякора си Ангел Че. 

 

В шарената компания попада и Калина Крумова, шефка на Евромайки. На нея е отредено да развива женската линия, не феминистична, с умерено-добронамерен патриархален уклон. Енергичната Крумова е тв водеща, бивша депутатка от „Атака”, която напусна Сидеров, стана независима, но даде субсидията си на ГЕРБ.

 

В миналия парламент Крумова се запомни най-вече със страстната си защита на проект за сурогатното майчинство, който видя живот само в доста тв студия. „Намерих партията, където припознавам интересите си”, обясни преди време Крумова как е станала част от „България без цензура”.

 

В групата са още познати, но позабравени политически фигури като Димитър Абаджиев, някога син депутат, после политически номад и дори Станислав Недков-Стъки по-известен като младия съпруг на депутатката от НДСВ, Новото време ЮлиянаДончева, сега водеща в тв7 .

 

За да бъде сплавта още по-многообразна в проекта участват и някои о. р. генерали Люцкан Люцканов е бивш шеф на Сухопътните войски, главен секретар на МВР при Богомил Бонев и създател на офицерския патриотичен съюз „Чест и достойнство”.

Сега генералът е радетел за връщането на задължителната казарма, като от „България без цензура” вадят изследвания, според които всеки втори иска това да се случи.

 

Позната фигура в Пловдив е друга генералска придобивка на Бареков. Заместник-председателят на общинския съвет в Пловдив ген. Димитър Цветков напусна ГЕРБ, за да припознае „България без цензура”, но пропусна да напусне и общинския съвет.

 

Бареков събира и неформални съюзници. Във вторник след среща с лидера на „Подкрепа” Константин Тренчев, новият политик обяви, че синдикатът дава подкрепата си за „България без цензура”. Според самия доктор Тренчев в партийната програма имало много интересни идеи в социалната област и двете организации щелида си сътрудничат на експертно ниво. В момента „Подкрепа” отказва да участва в тристранката на правителството, а Тренчев обича да критикува кабинета.

 

Сякаш най-силни реакции досега предизвика подкрепата, която даде на Бареков президентът Петър Стоянов (1997-2001 г.) По време на твучастие Стоянов заяви, че единствено Бареков се осмелявал да говори за кризата в демографията и предлагал реални решения за справяне със ситуацията. Стоянов тогава в доста прав текстпризова българите да дадат шанс и да подкрепят младата партия да осъществи програмните си намерения, защото само по този начин ще бъде опровергана пропагандата, че посланията на "България без цензура" са популистки.

"Лидерите на традиционните партии няма какво да се сърдят на Бареков, те трябваше да направят това, което днес обещава да направи той. Някой ще каже – това са само думи, ами дайте му шанс да покаже дали са само думи", каза Стоянов. Изказването му повлече лавина от негативни коментари най-вече от десни симпатизанти всоциалните мрежи.

 

Така че цирк дьо Барек както по аналогия с прочутия канадски цирк дьо Солейнаричат „България без цензура” продължава да набъбва с все по-разностранно надарени кандидати за власт, слава и финансово подпомагане. Или както откровено обобщава мотивацията на участниците Калина Крумова: „Намерих партия, където припознават интересите ми".

Ключови думи

Коментари

denim58

Аз наричам новата коалиция на Бареков " Коалицията на неудачниците"! Там са се събрали ренегат до ренегата, сравнявам ги с партията на Кунева, където положението е същото!

T13

Дали са стари или нови лица , важното е да се работи за една кауза- благото на България.

Dulcamara

>Станислав Недков-Стъки по-известен като младия съпруг на депутатката от НДСВ и "Новото време" Юлияна Дончева, сега водеща в Тв7. Всъщност Стъки е един от водещите ни ММА борци. До скоро беше непобеден, сега е с 12 победи 1 загуба и 1 NC. В международен мащаб може да се каже, че е доста по-известен от благоверната си.

Радо

Много ще ми бъде интересно да видя цирк дьо Барек как влиза във властта и започне наистина да работи за народа. Тогава дали ще продължават да го наричат цирк дьо Барек, или ще е с друго име?

Dulcamara

А, не, това ще го нарека халюцинация.

Jazzprom

Радо, наистина ли вярваш, че тоя ще работи за народа? Ти ме уби!!!

Родриго

Погледни им миналото и ще видиш бъдещето.Нищо добро не ни очаква, Боже пази България!

Камелия

Всеки се избира къде да се реализира, щом са видели алтернатива в България без цензура и ще работят по програмата - успех!

трезв

Привличат се хора изпаднали от системата, що годе известни и....закъсали за пари.... Парите които стоят зад Бареков са същите които са зад сегашното управление. Ц. Василев и Доган съзнават че нещата вървят зле и го ползват за спасителен пояс....ха познайте...дали в бъдещ парламент тази организация няма да е заедно с БСП-ДПС по примера-схема на Атака

Бухал

Все ме мъчи един въпрос - като си избран с ПРОПОРЦИОНАЛНА листа, не е ли по-морално заедно с напускането на парламентарната група, да напуснеш и парламента? Иначе излиза, че си чист ИЗМАМНИК - обещаваш едно, а правиш друго.

newelhi

Боже,пак гладни точат зъби !

kaka

Пропусната е Нешка Робева. Като /ако/ влезе в Парламента с кого ще прави мнозинство ? Щял бареков да прави това и онова... с кого бре ?

az

Абе всичко е ясно. Само погледнете от коя телевизия идва, чия собственост е...Как с Мая Манолова беше в основата на костинбродската манипулация.... Хораааа четете медиите и наблюдавайте кой какво пише и чия собственост е...по манипулаивна медиина среда не съм виждал от 90-та година

dr.petroff

Приятели,това което прави Бареков е цирк само за по-критичните.Той е насочил цялата си кампания към тъпите и чалгаджиите.Те ще видят само Бареков с бронежилетка и заглавията в пеевската преса и ТВ7,за атентат срещу Бареков.Другото не ги интересува.Това им стига за го определят като техния Крали Марко звездочели.Представете си какво вижда и мисли някоя баба на село.Това е неговата таргет група.За това,той трябва да бъде отбягван и неглежиран.

Grand

Много верен анализ!

Вяра

Дори само снимката говори достатъчно! В средата вожда, а около него - слугинажа, обаче! Всички гледат в различни посоки! Само "новопокръстеният" Росен, е вперил взор в Него. И с тия шалчета, " мейд ин Чайна".... Мъчат се да го докарат поне на футболна агитка. Абе, Бареков, като си тръгнал политик да ставаш, барем се запознай с националните символи - знаме, ГЕРБ, туй-онуй. Цял закон си има за това. Най-много ме кефи, обаче Каракачанов! Тоя "войвода" , от двайсе и кусур години, все ординарец го играе.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.