Третата част от поредицата за Бьорнстад ще се казва "Победителите" и трябва да излезе на пазара в Швеция през октомври под заглавие "Vinnarna".

Това съобщи във фейсбук самият писател Фредрик Бакман.

На български език са издадени първите две части - "Бьорнстад" и "Ние срещу всички".

Историята за малкото шведско градче Бьорнстад, някъде на север, с живот, който се върти около хокея и отвъд него, стана световен бестселър. По първата книга "Бьорнстад" вече има и минисериал по HBO.

Бакман уточнява, че е имал намерение да озаглавие третата книга "Тези, които тичат срещу огъня", но е променил решението си.

"Понякога правя такива неща, защото съм дразнеш, чувствителен и тревожен. Така че сега това е заглавието. Пиша и пренаписвам тази история от дълго време. Вложих в книгата всичко, което знам и чувствам за семейството и приятелството, ценностите и лоялността, за спорта, любовта...Не мисля, че някога съм писал нещо по-лично. Не мисля, че някога съм бил толкова емоционален и уморен накрая. Дадох абсолютно всичко. Всичко, което имах. Това са последните страници на приказната история за град, която се роди в главата ми преди повече от шест години", написа той в лично послание към читателите си.