Уелс победи Турция с 2:0 в мач от група A на Евро 2020. В герои за "драконите" се превърнаха Аарън Рамзи и Конър Робъртс, които отбелязаха в 42-ата и 95-ата минута на стадион "Олимпийски" в Баку.

Халфът на "Ювентус" обаче пропиля и други възможности. Още в 7-ата той получи топката на границата на малкото наказателно поле, но ударът му бе париран от стража Уурджан Чакър.

В 17-ата минута играчите на Уелс имахате претенции за дузпа, след като кълбото уцели турски играч в ръката, но реферът остана непреклонен. В 24-ата Рамзи отново имаше възможност да отбележи, но топката премина над напречната греда.

В 42-ата пас на Гарет Бейл отново хвана неподготвена турската защита и с пореден прехвърлящ пас намери Рамзи, който прокара топката в долния десен ъгъл на вратата на Чакър, за да даде преднина на отбора си преди почивката.

През второто полувреме халфът на "Ювентус" продължаваше да получава топката в отлични положения, но така и не успяваше да удвои резултата. Удар в 52-ата минута мина над вратата, а в 57-ата минута Чакър внимаваше и улови кълбото след пореден шут на Рамзи.

В 60-ата минута Бейл бе фаулиран в наказателното поле и капитанът на Уелс застана зад точката на дузпата. Той обаче прати топката над напречната греда. За първи път от 2000 г. се случва в редовното време на мач от Европейското първенство футболист да пропусне очертанията на вратата. Тогава Раул изтървава по този начин дузпа за Испания.

До края на срещата Турция така и не успя да окаже сериозен натиск върху защитата на Уелс. Единствените възможности идваха от корнери - в 88-ата минута Мерих Демирал се извиси над всички, но Уорд показа невероятен рефлекс и запази аванса за отбора си.

В добавеното Уелс пропусна поне 3 чисти възможности да реализира. В 95-ата минута обаче Конър Робъртс отбеляза след изпълнение на корнер и поредно неразбирателство в турската защита.

Така след равенство и победа в първите два мача "драконите" разполагат с 4 точки. Турция вече със сигурност отпада от турнира, след като загуби от Италия и Уелс без дори да отбележи гол.