Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият финансов министър в правителството на Бойко Борисов, настоящ член на ГЕРБ и основен съветник по финансовите въпроси Владислав Горанов е закупил помещения за офиси в София на стойност от цели 752 994 лв. Сделката е извършена от неговата консултантска компания "Трилема Кансълтинг" ЕООД на 27 май тази година, показва справка в имотния регистър, описана днес от "Сега". 

Новите придобивки на Горанов са купени от продавача "Лазурит 94" АД и се намират в блок 11 на бул. "Цариградско шосе". Първият имот е с размери от 145 кв. м. и представлява офис на банка на партерен етаж, а вторият - 136 кв. м. и е записан като "учебна занималня на две нива". 

Изданието изрично отбелязва, че няма данни да е ползван банков кредит, но без такъв Горанов трудно може да обясни откъде разполага с такава сума. Последната му публична декларация показва, че той притежава малко над 76 хил. лв., а неговата съпруга - още 11 500 лв. Не е ясно как се развива и консултантския му бизнес, защото той бе започнат преди по-малко от година, когато бе уволнен от Борисов, заради "медийното свързване" на Горанов с Делян Пеевски. 

Самият Владислав Горанов обаче първоначално отказваше да даде повече подробности. 

"Аз вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност", обяснява той днес пред "24 часа". 

Това е вярно обаче, що се отнася до изпълнителната и законодателната власт. Горанов иначе продължава да се появява на събития на ГЕРБ и дори участва в среща на партията със синдикатите, в която представи визията на ГЕРБ за данъчната система.

По-късно в централните новини бТВ съобщи, че пред тях също е коментира. А именно - че сделката е "финансирана от търговската дейност на фирмата и с търговски кредит".

Ключови думи

Коментари

Герберащината

Гешка ко чакаш мама, Горанчето е готово за бай Ставри...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.