"Нямаме хора във властта. Дадохме един списък с експерти, който ни беше поискан, но от него все още никой не е назначен". Това каза пред Клуб Z лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Така той отговори на въпрос дали ако Патриотичният фронт (ПФ) оттегли подкрепата си за правителството заради назначенията на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София това означава, че ще махнат и техните хора във властта. В публичното пространство се твърди, че вече поне 72 патриоти са заели места на различни нива в управлението на държавата.

Назначеният за зам.-министър на туризма Бранимир Ботев се свързва с ПФ. Симеонов обаче припомни, че той е наследство от предишни правителства.

"Търсим решение, което да удовлетворява всички. Дайте ни още няколко дни". Това каза Симеонов на въпрос дали има някакво развитие за това дали патриотите все пак ще оттеглят подкрепата си. Той обаче не коментира казуса дали има вариант, при който Исмаилов и Пенев запазат постовете си, а фронтът продължава да подкрепя правителството.

В парламента днес за пореден път в стаята на патриотите за преговори бе лидерът на ДСБ Радан Кънев. От неговите думи стана ясно, че оставката на Слави Бинев като шеф на комисията по културата в НС не е цената за двете назначения на хората от партията на Корман Исмаилов. Според Кънев, добрият изход от създалата се ситуация е мнозинството в Народното събрание да остане цяло. Разговорите в посока на взаимни отстъпки ще продължат.