Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на здравеопазването ще осигури сграда и близо 3 млн. лв. за ремонт на Центъра за психично здраве - София. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ.

Министерство ще апортира сграда-държавна собственост в капитала на Центъра. Тя се намира на ул. „Владайска река“ №25 (бул. „Сливница“ №309).  МЗ ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция. По първоначална оценка на експертите стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Софийският център за психично здраве в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.

"Целта на инвестицията е да бъдат осигурени всички най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите. Амбициите на Министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение,  като по-голямата част от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 г.", се казва още в съобщението.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.