Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стотици културтрегери, режисьори, актьори, граждани излязоха днес на протест в центъра на София срещу назначаването на Слави Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии. Точно в 14 ч театрални и кино дейци, музиканти и писатели се събраха в знаковата градинка пред „Кристал“, за да изразят несъгласието си с управлението на културните институции и най-вече с избора на Бинев.

Стотици граждани задръстиха пл. "Народно събрание".

След като множеството запълни почти напълно знаковата градинка "Кристал", актьорът Йосиф Сърчаджиев, заедно с Владимир Люцканов, поведе хората към парламента с призиви: "Хайде всички с мен". При пристигането пред парламента актьорът стисна юмрук, вдигна ръка във въздуха и заяви: "Със сила и вяра, Бог е с нас. О, Господи, помогни ни!", предаде БГНЕС.

Според директора на Младежкия театър Владимир Люцканов „това е повторение на това, което се случи преди година и половина, тоест между назначаването на Делян Пеевски в ДАНС и назначаването на Славчо Бинев за шеф на комисията по култура и медии“.

Режисьорът Александър Морфов бе категоричен, че няма общи теми, които да обсъжда със Слави Бинев.

"За мен това е една парадоксална личност, но в нашата парадоксална държава всичко е възможно. Мисля, че нивото, което той би могъл да достигне е управител на плувен басейн, нищо повече", коментира режисьорът, след като вчера Бинев каза, че бил най-подготвен за поста председател на комисията по култура и медии.

Вчера Морфов обяви, че напуска Народния театър "Иван Вазов", защото в знак на протест срещу управлението на държавата, срещу Слави Бинев, срещу Вежди Рашидов.

"Аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", каза той.

Ключови думи

Коментари

ОРАКУЛ

ЗАЩО МИСЛИТЕ ЧЕ ЗАД БИНЕВ МОГАТ ДА ЗАСТАНАТ ПО МАЛКО ХОРА ОТ ТЕЗИ МЪРЛЬОВЦИ ИЗГУБИЛИ ПРЕДСТАВАТА ЗА РЕАЛНИЯ ЖИВОТ И ХРАНТУТНИЦИ НА ЕДНА УМИРАЩА НО ОЩЕ ДИШАША И ХАПЕША СИСТЕМА ЗАШО НЕ ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЧОВЕКА НА МИД САИД ЮСУВ И СРЕЩАТА МУ С МЕСТАН И КОРМАН ИСМАИЛОВ А НИ ЗАНИМАВАТ С ЖАЛКИТЕ СИ НАПЪНИ ДА ПОКАЖАТ КОЛКО СА ЗНАЧИМИ НЕ СТЕ ЗНАЧИМИ- ВИЕ СТЕ ОТПАДЪКА ОТ ВРЕМЕТО НА ПРОМЕНИТЕ НЕИЗХВЪРЛЕН ОЩЕ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ; ЖАЛКИ ТВАРИ ОПИТВАЩИ СЕ ДА НИ НАПОМНЯТ ЧЕ АЛЧНОСТА Е В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКОТО БИТИЕ

до ОРАКУЛ

Ти първо се ограмоти, пък тогава пророкувай.

И ИСТЕРИЯТА СЕ ЛЕКУВА, нема да се плашиш.

Коментатор

Защо Протестна мрежа не протестират срещу назначенията на Ало, Ваньо, ЦвЦв, Слави Бинев и Вежди Рашидов? Може би Иван Бедров може да ни каже?

Санитар

Оракул, стига си ръсил глупости. Един поглед на писаното от теб и е ясно от коя кофа за смет си. Патриотарска сган!

Радев

Пияници!

wow

Да ходиш да протестираш срещу Слави Бинев, при положение, че премиерът ви не може да чете договори е признак за крайна дебилщина!

PAEBA

Уважаеми артисти, ако се чудите защо масово хората няма да застанат зад вас и няма да ви симпатизират, отговорът е простичък: няма значение дали във властта е мутра от БИАД, мутра от СИК или мутра от Мултигруп. Еднакво пошло е. Еднакво обидно. Еднакво абсурдно. И еднакво неприемливо. А вашата реакция към тези персони е нееднаква. Ето за това, скъпи артисти (които всички искрено обичаме), не можем да ви повярваме.

Стотици е неудачна формулировка. Аз бих казал, културата срещу комисията по културата.

И да не пипате жълтите плочки, г-да овластени селендури, че пипката ще ви пипне!

Томата

Нидал Алгафари-видния протестър от 2013 отново слухти за някаква аванта.Като го видя тоя, дето хич не му пука за хората а се преструва като циганин.Сигурно е дошъл на протеста с джипа си Нисан и после се е прибрал в имението си за 1 милион.Няма по алчен долен и продажен човек от тоя.Нищо не е постигнал освен да е популяризирал кухото си име с наглостта си.Чака сигурно червените да му подхвърлят някоя пачка! Жалък и арогантен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.