Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Здравният министър д-р Петър Москов бе изключително гневен в парламента днес.

Няма никакъв смисъл от свитите разходи за здравеопазване всячески да се опитваме да подобрим качеството, а моите лекари да бъдат малтретирани и бити, каза министърът пред депутатите от бюджетната, социалната и здравната комисия в парламента, които в момента на съвместно заседание обсъждат бюджетите на държавата, на Националната здравно-осигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.

Случаят, за който говори министър Москов е от неделя. Тогава двама роми пребиха доктор Маринова от Спешна помощ в София-област. Случката е станала в ботевградското село Врачеш.

Министър Москов подчерта, че нарича лекарите "мои" защото се смята за отговорен за здравето и живота им. 

С риск да предизвикам скандал това повече няма да се случи. Заради липса на окомплектовани медицински екипи там вече спешна помощ няма да пристигне без кметът да е осигурил охрана и да е гарантирал сигурността на медиците, добави Москов.

Според него проблемът с вилнеещите цигански банди е наистина много сериозен.

Д-р Маринова е била бита с части от счупен мотор. Извинете ме, но наистина съм гневен, добави министърът и получи подкрепа за позицията си от депутатите в парламентарната зала "Изток". 

Въпреки че случаят е много сериозен днешното определение "моите лекари" до голяма степен кореспондира с думи на депутата Делян Пеевски, с когото здравният министър не е  в никак добри отношения. След като в края на юни прокуратурата повдигна обвинения на трима души, че са участвали в заговор за убийството на ДПС депутата, той ги нарече "моите убийци". По-късно се оказа, че срещу тримата няма абсолютно никакви доказателства и всички обвинения срещу тях отпаднаха.

Ключови думи

Коментари

Какни гаранции от кмета би д-р Москов армията и полициата да не са на негово подчинение а? Вие по-добре кажете къде да се лекуват сърдечно болните от Видин.

Законът дава право всеки здравно осигурен гражданин да си избира къде да го лекуват! Направлението за хоспитализация се дава от личния лекар, при показания, без отлагане!

Развеселен

Браво на д-р Москов!

Михаела

Сега нека баде и по-съпричастен и към пациентите от Видинска област...Болните чакат вече една година отварянето на кардиологичната болница....

Да спасим ромите(мангалите) от Видинска област с адекватно лечение

Аз съм обидена от опреелението "моите лекари". В повече ми идва "хъса" на д-р Москов и честно да ви кажа му нямам доверие...

боклуци

Защо такива цигани съдебната система не ги съди за застрашаване на националната сигурност?Защо ако посегне на полицай или съдия може да лежи до 15 години а за член на екип на Спешна помощ от 1 до 5???Скапана държава.Всички тия трябва да бъдат изметени и АТАКА да вземе властта за да спре това безобразие

Господинов

Проблема ще се реши когато прокуратурата започне да си върши работата както трябва: Чл. 131 ал.2 За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, медицински специалист и персонал към Центровете за спешна медицинска помощ, или учител в детска градина, основно, или средно училище при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода: 1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда; 2. от три до десет години при средна телесна повреда; 3. от една до пет години при лека телесна повреда по чл.130, ал.1;

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.