Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Многократно сме виждали БСП да обслужва чужди интереси по тази тема и ми е трудно да си представя, че ще имаме обща декларация.“

С тези думи лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира в парламентарните кулоари идеята на БСП Народното събрание да излезе с обща декларация към Брюксел и Москва за „равноправно и справедливо отношение към България и всички страни, които губят от „Южен поток”. Кънев бе категоричен, че българският парламент не може да стигне до консенсус по тази тема. Различна била позицията и на АБВ и РБ за „Южен поток“.

„Политическите различия между двете формации, участващи в управлението винаги ги е имало, има ги и ще продължи да ги има“, каза Кънев.

И уточни, че в програмната декларация на управлението, която двете политически сили са подкрепили ясно е записано, че газопроводът ще се строи само при спазване на европейските изисквания и ако е изгоден за България.

„Явно към момента това не е възможно. Няма повод да се променя сегашната политическа ситуация“, добави той.

Кънев коментира и казуса „Орхан Исмаилов“, заради който от Патриотичния фронт плашат с оттегляне на подкрепата си за кабинета.

„Няма нищо драматично, смята лидерът на ДСБ. - Оставката на Слави Бинев не е цената за двете назначения на хората от партията на Корман Исмаилов. Не водим разговори за размяна на такива жертви“.

Последната реплика бе по повод вчерашното изявление на Слави Бинев, че ще се оттегли като шеф на парламентарната Комисия по култура и медии, ако Исмаилов (зам. военен министър) и Веселин Пенев (областен управител на София-град) също напуснат постовете си.

Според Кънев „добрият изход“ от ситуацията бил мнозинството в Народното събрание да остане цяло. Но той приемал с резерви казуса със Слави Бинев.

Накрая съпредседателят на ПГ на РБ заяви, че „политическият праг на търпение“ на реформаторите скоро щял да се види, но те със сигурност не били склонни „да приемат хора заради етноса и религията им да биват спирани в обществената им и политическа дейност“.

„Правата на хората е праг, който РБ няма да престъпят“, каза Кънев.

Ключови думи

Коментари

лили

Гоце, Ровч и СИЕ изпускат още една комисионна! Измамата на века! Много по-смислени за България са малките проекти за газови интерконектори със съседните страни, които по някакви "мистериозни" причини не се случват от години, макар да са сравнително малки и ясни проекти и ЕС дава пари за тях!

Европа подкрепя Южният газов коридор, който трябва да осигурява природен газ от Каспийско море и Средния изток към Европа без да пресича Русия!

Да де, ама Азърбайджанците излъгаха за размера на находищата си и се оказа, че подобен проект е нерентабилен. То и Набуко затова го спряха.

В коментар по повод отказа на Русия от проекта „Южен поток”, „Файненшъл таймс” пише в коментар, че това решение на руския президент Владимир Путин може да доведе до срив на доверието в него в страни като Сърбия, които са очаквали да оживят икономиката. Изданието цитира Джонатан Стерн от университета в Оксфорд, според който случилото е може да се определи като „голям позор лично за руския президент, тъй като този проект беше негов и той много държеше на реализацията му”. Британски анализатори напомнят, че стойността на „Южен поток” е била определена на около 50 милиарда долара, а подписаните договорености между „Газпром” и отделните страни по трасето не отговарят на европейските изисквания в сферата на енергетиката. Освен всичко друго, проектът е бил натоварен с огромни корупционни възможности,

Развеселен

„Правата на хората е праг, който РБ няма да престъпят“ - Дано! Още посегателства ще има!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.