Заместник министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов е подал своята оставка днес и тя е приета от ресорния министър. Причината - той е един от организаторите на провелия се преди няколко дни протест пред ДАНС срещу незаконното послушване. 

Решението да се оттегли е на самия Стоянов, пише бТВ. Той е и един от активните участници в протестите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев. 

Стоянов казва, че е взел решението да напусна политическото ръководство на министерството след реакциите на участието му в протеста пред ДАНС. 

"Моята поява на протеста пред ДАНС възбуди много медии и много политически партии. Това ме наведе на мисълта, че не е добре да създавам такова напрежение, тъй като се правят изключително неправилни интерпретации, тъй като всеки гражданин – независимо на каква позиция е, има право да изразява и гражданската си позиция“, коментира Тодор Стоянов.

Все пак той ще остане на работа в дирекция "Държавна собственост" към ведомството. На негово място като заместник-министър е назначен Захари Христов, казаха преди малко от правителствената пресслужба.