Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ще се търси решение в рамките на закона, но да се минимизира рискът. Такива мерки се вземат."

Това коментира в понеделник от Пловдив президентът Румен Радев по повод наложените санкции от САЩ на определени лица по закона "Магнитски" и заседаващия в тази връзка Съвет по сигурността към МС.

Съветът по сигурността трябва да анализира много внимателно сигналите за корупция, идващи отвън, смята Радев. 

„Това е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие на България, а се озовахме редом със Судан, Саудитска Арабия, Уганда. Няма ясен регламент точно за страна от ЕС, съюзник от НАТО как да се действа. Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение. И такива мерки се вземат. Много внимателно, много прецизно, в рамките на закона. Ще бъде протовоконституционно, ако държавата не може да защити своята финансова сигурност. Длъжни сме да защитим финансовата сигурност на българските граждани", подчерта той.

Като повтори няколко пъти:

"Трябва да се действа внимателно с гражданските права, но и да защитим финансовия интерес на страната. Представете си, че държавни и бюджетни организации при бъдещи необмислени действия по някакъв начин попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това ще означава, че не сме си свършили работата."

Радев коментира и подготовката за предстоящите парламентарни избори.

„Вярвам, че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача както на ЦИК, така и на служебното правителство. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори", каза той.

"България трябва да има правителство след тези избори, категорично", смята още президентът.

"На политическите партии ще повторя да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат, защото ще се срещнат в парламента след това. Ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство след тези избори, категорично. Партиите да мислят през тази призма - как като влязат в парламента ще правят правителство заедно, ще се обединят около тези най-важни за страната приоритети", каза той в коментар преди началото на предизборната кампания на 11 юни като пожела тя да е открита и разумна.

Ключови думи

Коментари

Радев, не питай срещу кого са санкциите, те са срещу теб!

Радев, санкциите са срещу твоят спонсор, съратник и съюзник в хибридната война срещу главния прокурор и последното законно избрано правителство - Васил Божков-Черепа! Не питай за кого бие камбаната, тя бие за ТЕБ! Ти, Радев, който трябваше да си надпартиен арбитър и медиатор на различията в обществото ни, се превърна в разединител на нацията, заемайки страна в политическото противопоставяне, като оглави протестърския метеж, платен и направляван от Божков! Точно ти докара България да е редом със Судан, Саудитска Арабия и Уганда!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.