Премиерът Бойко Борисов заяви, че ак България наистина ще получава 400 млн. евро на година от "Южен поток" проектът е изгоден и трябва да бъде спасен. Борисов дойде в парламента, за да коментира спирането на проекта, обявено от руския президент Владимир Путин.

Предполагам, че всички вие очаквате, че имаме някакво уведомление. Научихме от новините от съседна Турция. Да направим конструктивен разговор със задачи към мен, а не да четем кой колко е допринесъл и кой колко е попречил.  Дори и сегашното правителство все още не можем да се доберем до договора. Орешарски каза, че не го е чел. Бих помолил парламента да ми възложи ако трябва силово да ги вземем, за да ви информирам какво пише в тези договори. Никой не е прочел цифра колко България ще спечели от Южен поток. Ако някой от колегите вляво знае да ми посочи къде да го прочета. Такава цифра не знам. Ако продължават да не ни го дават ще продължаваме пред вас да не можем да предоставяме такава информация,

каза Борисов. Той заяви, че ще пита в Брюксел дали Гърция ще се съобрази с европейското законодателство ако тръбата стигне до нея през Турция. Според него не би било честно смао България да отстоява европейските принципи.

"Не приемам от Турция да ми се говори за независимостта на България. За 400 млн. евро на година - щом е толкова изгоден да го спасим", каза още Борисов.