Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър „Иван Вазов” в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни, предаде БГНЕС.

„Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов. Аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие”, заяви Морфов пред агенцията.

Той е режисьор на едни от най-известните и най-успешни спектакли на Народния театър „Иван Вазов”. Сред тях са „Хъшове”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Животът е прекрасен” и други.

Морфов и преди твърдо е заявявал протеста си срещу начина, по който се управлява културата у нас и погазването й. През 2013 г. в края на "Животът е прекрасен" режисьорът поздрави от сцената екипа си, Министерството на културата, правителството и премиера Бойко Борисов, които подкрепят развитието на културата. В тяхна чест Морфов пусна чалга хитовете „Ах, банана” и „И ловец съм, и рибар съм” и така иронизира промотиращата поп-фолк изпълнители компания "Пайнер", която прибира субсидия от почти 2 милиона лева за популяризиране на чалгата у нас и в чужбина.

Ключови думи

Коментари

Rumyana Georgieva

г-н Вежди Рашидов вече беше министър на култрурата. Защо сега да няма втори мандат? Тогава никой не реагира, а сега не е той? А #КОЙ?

Развеселен

не съм съгласен с крайната анти-ГЕРБ позиция. При БСП по-добре ли беше?

Излиза, че всички управлявали досега са му допадали на Александър Морфов. За всичките години на прехода точно Слави Бинев да обърне каруцата. Е, чак пък толкова да му придаваме значение на Слави не върви, току виж се обяви за репресиран. А и след Пеевски всяко предложение е поносимо.

Когато по времето на Втората световна война на Чърчил му предложили да ореже бюджета на културата, за да подпомогне с повече средства армията, той учудено запитал : "Тогава защо по дяволите въобще воюваме?!"

Напуска не толкова заради Рашидов и Бинев а заради Борисов и Цветанов.

аман

Това човече май не може да схване нещо много съществено,а именно че ако искаш да казваш кой да стане министър на културата,шеф на парламентарна комисия или друга важна обществена длъжност,трябва да си направиш партия,да завоюваш доверието на относително голям кръг от хора ,да спечелиш избори и чака тогава да се изтъпанчваш и да говориш кое е добро и кое е е зло за държавата. Сега е просто един псевдоинтелектуалец ,който бе на държавна хранилка по времето и на комунистите и турците ,и на Борисов ,а сега се прави на паднал от Марс. Не е зле сайта ви да публикува цялата му инфантилна тирада,в която се говори и за въоръжен бунт ,военен преврат и други подобни безумия. Ако този е интелектуалец..нищо чудно ,че Слави Бинев ще е шеф на комисията по културата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.