Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният експерт на САЩ по заразни болести доктор Антъни Фаучи призова Китай да оповести медицинските досиета на служители в лаборатория в Ухан, от които може да бъде получена ценна информация за това дали коронавирусът се е появил в резултат на изтичане от лаборатория, пише в. "Файненшъл таймс", цитиран от БТА.

"Искам да видя медицинските досиета на тримата души, за които има данни, че са се разболели през 2019 г. Наистина ли са се разболели и, ако са се разболели, от какво са се разболели?", пита Фаучи, цитиран от "Файненшъл таймс".

Произходът на коронавируса е тема на разгорещени дискусии, като обект на сериозен интерес от страна на американските разузнавателни служби е информацията, че няколко изследователи в китайска лаборатория по вирусология в град Ухан, където започна коронавирусната пандемия, са преминали през сериозно боледуване през 2019 г., само месец преди да бъдат съобщени първите случаи на заразяване с COVID-19.

Китайските учени и власти обаче последователно отхвърлят хипотезата, че коронавирусът е изпуснат от лаборатория и твърдят, че той може да се е появил първо в други региони на Китай и след това да е достигнал до Ухан. Те не изключват и възможността вирусът да е бил внесен в Китай от чужбина в партиди със замразена храна.

"Файненшъл таймс" съобщава, че доктор Фаучи продължава да е на мнение, че вирусът първоначално е бил предаден на хората при контакт с животни, като не изключва възможността служителите в уханската лаборатория да са се заразили с вируса от други хора извън нея.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.