Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Движение "Ранобудните студенти" организира протест на 5 декември срещу абсурдни назначения в държавната администрация. Проявата ще бъде в 18,30 часа пред стърлбите на Ректората, съобщават организаторите в страницата на движението във фейсбук. На мушката на "Ранобудните студенти" този път са попаднали Слави Бинев, Вежди Рашидов, Делян Пеевски и Волен Сидеров.

Логото на предстоящия протест

Младежите настояват за оставката на Рашидов от поста министър на културата и на Слави Бинев от поста председател на Комисията за култура и медии Слави Бинев. Те изразяват и несъгласие с избора на Волен Сидеров за зам.-председател на парламентарната Комисия по външна политика и с избирането на Делян Пеевски за член на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Всичко това е написано в писмо на "Ранобудните студенти" до премиера Бойко Борисов и парламентарната шефка Цецка Цачева, публикувано във фейсбук.

Студентите настояват още в бюджета за 2015 г. за сектор "Култура" да бъдат отделени 1 на сто от БВП и заявяват, че демонстрираното пренебрежително отношение към тази област е огромно разочарование за тях.

"Толкова трудно ли стана още в първия месец от управлението ви заемането на принципна позиция, че започнахте да търсите същите политически празнословия, против които се обявявахте само преди няколко месеца?" С този въпрос към Радан Кънев и Меглена Кунева завършва писмото на "Ранобудните студенти".

Движението бе сред главните участници в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Те започнаха през юни 2013 г. заради назначаването на делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Ключови думи

Коментари

ЙЛ

А най-отпред ще има икони с портретите на ББ и ЦЦ и за тях ще се пее "Осанна"!

Развеселен

за ранобудните студенти се знае, че повечето не са студенти. С часа на протеста се вижда, че не са и ранобудни :D

А къде са грозните и тъпите, те няма ли да подскачат?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.