Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шефът на ДАНС е уволнен заради разкритата руска шпионска мрежа, заяви пред свои колеги в Европейския парламент Александър Йорданов.

Българският представител от Европейската народна партия (ЕНП) говори в Комисията по външни работи, където бяха разменени мнения за инцидента с принудителното приземяване на самолета в Беларус. Повечето депутати бяха убедени, че това е извършено с благословията на Русия - най-близкия съюзник на Александър Лукашенко.

„В България, за съжаление, продължава започналият миналата година опит за проруски политически преврат. Назначеното от президента Радев служебно правителство изразява абсолютно интересите на проруските политически партии и организации в страната“, каза Йорданов.

И даде за пример уволнението на Димитър Георгиев.

„Аз се страхувам за това, което проруските сили осъществяват в моята страна. Нека европейските лидери бъдат по-категорични във възпирането на руската агресия и хибридна война срещу нашия европейски свят“, призова българският депутат.

За международното положение

Александър Йорданов е убеден, че свалянето на пътнически самолет над Украйна през 2014 г., което той нарече терористичен акт, както и задържането на беларуския журналист и правозащитник, са консултирани с Кремъл.

„Изводите са, че спрямо Русия трябва да водим твърда политика. Владимир Путин доказа, че от дипломация не разбира. Всеки опит за дипломация с Кремъл се възприема като слабост на Запада и доказателство за силата на руския президент. Ето защо смятам, че е абсолютно излишно американският президент Байдън да се среща в този момент с Путин“, каза Йорданов.

Президентите на Русия и САЩ трябва да се срещнат на 16 юни в Женева. Това ще бъде първата среща помежду им в качеството на държавни глави.

Йорданов продължи с нападките към Русия:

„Тук стана дума за завръщане на Русия към демокрацията. Ние сме възрастни хора и на нас би трябвало да ни е ясно, че това в Русия може да стане само ако Путин не е на власт. И дори тогава няма гаранция“.

По тази причина той споделя позициите за Русия на докладчика на ЕП Андрюс Кубилюс от Литва. Те са, че е необходимо да се минимализират всички отношения на ЕС с режима в Кремъл.

По думите на сънародника ни на първо място това трябва да бъдат икономическите, финансовите, инвестиционните, енергийните, търговските проекти. Иначе никакви резолюции и доклади няма да имат смисъл.

Коментари

Малебито

Саше, измекярино, герберастки хрантутнико не можа ли да измислиш друго, като латерни повтаряте тази глупост, Бацо ти десет години търпи ГРУто да си разиграва коня у нас, тогава си траехте, що не изловихте някой руснак за това време бе тикво мазна, а ми се хвалите с арест на родни пенсионери дето снимали компютъра.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.