Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Общински съветници от опозицията в София искат оставката на зам.-кмета по дигитализация Генчо Керезов заради проблемите с електронната система за записване на деца в детски градини и ясли.

Съветниците от "Демократична България" и БСП смятат, че Керезов трябва да напусне поста, който пое само преди няколко месеца. Същевременно, той бе представен от кметицата Йорданка Фандъкова като човек с опит в ИТ сферата, а успешната кампания по записване на децата бе сред първите му предизвикателства. Следващата му ключова задача е организирането на записването на първолаците в столицата.

Системата за записване в детските градини и яслите обаче се оказа пълна с бъгове и проблеми. В добавка, на 14-ти май, вместо да се направи пълно класиране, общината обяви, че има твърде много непопълнени адреси (нужни за ключовия критерий за уседналост, въведен за пръв път тази година) и отвори отново записването.

Това възмути множество родители, според които отварянето позволява и пренареждане на предпочитанията и в крайна сметка загуба на място. Множество откриха и изтрити полета в електронните форми, които са попълнили надлежно. Сайтът за записване също пада многократно.

Вчера бяха обявени и резултатите от първото класиране и над 12 хиляди деца останаха извън детска градина. Очаква се още около 3500 места на второ класиране на 28 май, предстои и трето на 11 юни. 

Общински съветници от "Демократична България“ и БСП искат оставката на заместник-кмета на София по дигитализация заради проблемите с електронната система за записване на деца в детските градини. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.