Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия одобри днес общо 367,4 милиона евро за България, Естония и Германия в рамките на REACT-EU – инструмента за справяне с последиците от пандемията.

Сумата за България е 173,6 млн. евро.

Парите са в подкрепа на устойчивостта на пазара на труда, работните места, малките и средните предприятия (МСП) и семействата с ниски доходи. Те са също така за създаване на съобразени с бъдещето основи за екологичния и цифровия преход и за устойчиво социално-икономическо възстановяване.

В България сумата е добавена към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ).

50 000 служители получиха подкрепа, за да запазят заетостта си при временни ограничения на своите дейности, причинени от пандемията от коронавирус. 17 250 медицински и немедицински служители, работещи на първа линия по време на пандемията, получиха допълнително възнаграждение към своите заплати. 53 000 нуждаещи все ще получат подкрепа. Сред тях има възрастни хора с увреждания, които ще получават здравни и социални услуги у дома.

REACT-EU е част от пакета „ЕС от следващо поколение“ и предоставя допълнително финансиране в размер на 47,5 милиарда евро (50,5 млрд. по текущи цени) за програмите по политиката на сближаване през 2021 и 2022 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.