Успехите на заплашената от закриване Специализирана прокуратура буквално валят - днес, след като около обяд се похвалиха с издействани наказания глоба срещу група митничари разследвани от 2014 г., обвинителите съобщиха за разбита група за търговия с кокаин.

Установен е доставчик на наркотика в Силистра, а към момента ас задържани 6-има с полицейка мярка - за 24 часа.

Ето и пълния текст на съобщението:

Специализираната прокуратура води разследване срещу организирана престъпна група за разпространение на кокаин и за сводничество.

В резултат на проведена на 17.05.2021г. Специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, под надзора на Специализирана прокуратура, е неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества и за сводничество.

Групата е действала на територията на цялата страна.

В хода на проведените действия по разследването в гр. Силистра е задържан един от членовете на групата - доставчик, при предаване на пратка от наркотични вещества - кокаин, на друг член от групата, с цел разпространението им на територията на града.

При проведените на територията на гр. София и гр. Силистра претърсвания и изземвания в жилища и автомобили, използвани от участниците в групата, са иззети високорискови наркотични вещества - кокаин, както и парични знаци в различна валута на обща стойност 150 000 лева.

Към момента са задържани общо шест лица за 24 часа по ЗМВР. 

Действията по разследването продължават.