Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пътната полиция в Гърция предупреждава, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес, напомня БНР.

Нарушението се наказва с глоба от 300 евро за всеки пътник.

Както Клуб Z писа, след поредица от тежки рестрикции прз зимата и пролетта, съседите облекчават постъпателно мерките в началото на туристическия сезон. 

Строго се следи и за разрешения брой на пътници в леките автомобили.

Максимално е допустимо да пътуват двама пътници и шофьорът, независимо от марката на личния автомобил.

Повече пътници се допускат, ако в колата пътуват деца на семейството. За нарушаване на тези мерки глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

През изминалата седмица, съобщават от полицията, са зачестили случаите на глобени шофьори за антирадар устройство. Паричната глоба е 2000 евро.

В сила е вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост.

Коментари

....

Няма как - или нашенци ще се съобразяват, или ще развръзват кесиите (ако същите мерки бяха въведени у нас, щеше да има рев до небесата, ама у гръчко може - там са по-добре организирани). Като добавим чакането на границата, PCR-тестовете или задължителната ваксанация, направо чудничка почивка имат сънародниците ни там. Но навиците са устойчиво нещо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.