За напрежение в Разлог след масовия бой в четвъртък, при който група мъже нападнаха и пребиха компания младежи в заведение, съобщават националните телевизии.

Наложило се е намеса на полицията и жандармерията.

Около 100 души се събраха тази сутрин пред сградата на Районния съд, където магистратите трябваше да решават какви да бъдат наложени на петимата задържани мъже след боя. Срещу тях са образувани преписки по указа за борба с дребното хулиганство.

Пред съда обаче са били и близките на битите младежи. По разказ на един от родителите, до мелето се е стигнало след направена забележка. Един от пострадалите е с хематом и е приет в болница.

На клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как група мъже се нахвърлят върху друга компания. Разменят се силни удари, чупят столове и маси.

Скандалът е възникнал след направена забележка на 10-годишно дете от ромски произход. Детето се оплакало на баща си, а след минути пристигнали още няколко мъже.   

Протестът тази сутрин се охраняваше от полиция, а малко преди обяд хората се отправиха към квартал „Нов път”, където се стигна и до напрежение, но органите на реда предотвратиха сблъсъци, посочва Нова тв.

Към момента обстановката е спокойна.