Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа "Фейсбук" последователно следва препоръките на независимия Наблюдателен борд, който подбра миналата година. От компанията на Зукърбърг обещават да прецизират езика в правилатата си по отношение на видео с хора, носещи блекфейс, имитация на чернокож, която се счита за расистка, съобщи Engadget.

Наблюдателният борд първоначално можеше да разглежда само случаи на премахнати от модератори постове. Отскоро може да разглежда и обжалвания по отказ да бъде изтрит даден пост.

А сега видно влияе и на политиката и правилата на "Фейсбук". В правилата ще се добавя контекст за това защо даден расов стереотип е вреден. 

"Искаме политиките ни да бъдат последователни и не публикуваме често обяснения за всеки конкретен ред в нашите Стандарти на общността", отбелязват от социалната мрежа.

И по-важното - хората, чийто акаунт е блокиран, ще получават по-подробно обяснение за причината за това, нещо, за което от Наблюдателния борд са настоявали.

Коментари

....

Това с обяснението за блокираните профили трябваше да се случи по-отдавна, но все пак е нещо. Има напредък.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.