Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията "Колониъл пайплайн" е платила 5 милиона долара на източноевропейските хакери, които успяха да блокират най-голямата тръбопроводна мрежа за рафинирани горива в Съединените щати.

За това съобщава агенция "Блумбърг", като се позовава на двама запознати със случая източници, пише БНР. 

Откупът, срещу който хакерите са се съгласили да освободят системата, е бил платен в непроследима от властите транзакция с криптовалута. 

Това е станало миналия петък, броени часове след хакерската атака.

По-рано тази седмица ФБР посочи за неин извършител престъпната групировка "DarkSide".

От "Колониъл" отказват коментар. А президентът на Съединените щати Джо Байдън каза преди малко, че ще повдигне въпроса пред руския президент Владимир Путин, когато се срещне с него - вероятно идния месец.

Тръбопроводът е с обща дължина 8900 километра с капацитет да пренася по 380 милиона литра бензин, дизелово и авиационно гориво дневно от щата Тексас до Ню Йорк.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.