Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия одобри промени по три оперативни програми на ЕС за България.

Така ще бъдат осигурени 75,9 милиона евро в помощ за преодоляване на последиците от пандемията, съобщиха от централата в Брюксел.

Българската програма по фонда за европейска помощ ще получи допълнително 19,9 милиона евро тази година, за да осигурява всеки ден топла храна за 50 000 бедни хора.

Отделно българската програма „Наука и образование“, съфинансирана от Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие, ще бъде допълнена с 56 милиона евро. Средствата ще послужат за разгръщането на дистанционното обучение.

Поне 10 на сто от учениците и учителите се предвижда да получат лаптопи или таблети. 30 процента от учителите ще получат достъп до курсове по онлайн обучение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.