Листите на партията "Има такъв народ" за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли ще се редят наново, обяви зам.-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев. 

Не се знае дали лидерът Слави Трифонов ще бъде в тях.

"Ние не сме партия със 100-годишен живот, в която да има наследствени места в парламентарните листи. Всеки от нас може да не е в следващите листи", коментира Вълчев. "Ще обсъдим кой с какво се е почувствал полезен, какво е свършил в този твърде кратък живот на НС. С малкото комисии нямаше много поле за изява на различните специалисти."

Зам.-председателят на ПГ на ИТН призна, че коефициентът на полезно действие на парламента е "малко над нулата", но отбеляза, че промените в Изборния кодекс могат да дадат "добра основа за предстоящите избори".

Трифонов се появи на заседание само в първия ден на Народното събрание - за да положи клетва като депутат. Тогава той обясни отсъствието си с факта, че е хванал COVID-19. В краткия живот на 45-тото НС Трифонов бе активен само в коментарите от профила си във Фейсбук - но тази седмица бе обявено, че ще отговаря на ключови въпроси за бъдещето на формацията в събота в "Политически некоректно" на Петър Волгин по БНР.