"Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!"

Това е коментарът на лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов по повод на днешното решение на Народното събрание да остави субсидията за партиите на 8 лв. на реален получен глас. Припомняме, че парламентът заседава цял ден почти само по тази точка, като накрая нито една партия, освен ИТН, не подкрепи промените. 

А намаляването на субсидията на един лев на глас бе едно от исканията в проведения от "Шоуто на Слави" референдум и една от причините, заради които, по думите на самият Трифонов, бе създадена партията. 

"Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не.  Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно", пише още днес във фейсбук Трифонов. 

Накрая на своя текст той отправя предупреждение, че ако този парламент не е успял да събере мнозинство за тази промяна, то другият - "може би ще може".