Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

24 часа, след като започна престрелката между ГЕРБ и „Демократична България“ по темата за партийните дарения и евентуалната им връзка с доставката на машините за гласуване, проговори Иван Тодоров, чието име стана повод за брифинг на най-голямата партия в новия парламент и фейсбук статуси от найвисоко политическо ниво, съобщава бТВ.

Скандалът започна със сутрешния брифинг на ГЕРБ вчера, когато премиерът в оставка Бойко Борисов каза по темата с машините следното:

„Тази фирма е дарител на "Да, България". Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише - дарител“.

Машините се доставят от „Сиела Норма“, свързана с адв. Иван Тодоров, но името му не беше споменато от Борисов.

Иво Мирчев от ДаБГ реагира, като нарече това изказване „лъжа“.

По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови...

Публикувахте от Ivan Todorov в Вторник, 4 май 2021 г.

Последва втори брифинг на управляващите в оставка в рамките на по-малко от 12 часа. На нея председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев размаха справка, на която, по думите му, се вижда, че лице на име Иван Тодоров е дарило 100 лв. на „Да, България“ през 2019 г.

Мирчев излезе с нова публикация в социалните мрежи, като посочи, че адв. Тодоров е роден през 1958 г., а дарителят Тодоров - през 1990 г. Днес младият компютърен специалист публикува позиция по случая.

В нея той отбелязва, че има „доста неоригинално име“:

„Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор (Иван Тодоров-Доктора, бел. ред.), бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм (шефа на "ТАД Груп" Иван Тодоров - бел. ред.), а наскоро - и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв. (адв. Иван Тодоров)“.

Тодоров потвърждава, че е дарил сумата на партията, като подчертава, че „разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии“.

„Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде... Жалко, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!", пише Иван Тодоров. 

Коментари

Герберащината

Това са измекярите от ГЕРБ начело с простака Фончо шофьорчето, крадци, наглеци и лъжци.

....

Те ще си отидат (тоест пак ще станат опозиция), но какво следва е въпросът. Туй трябва да е на дневен ред пред обществото, а не лични нападки към този или онзи, без значение от страната. Борисов вместо да замеря публиката с "компромати" на противниците си, по-добре да приеме смирена позиция и да остави мераклиите за власт да покажат на какво са способни. Ако последните не са на ниво, той има шансове пак да спечели някаква подкрепа, защото е разпознаваем и предвидим. Това няма да реши темата с непроведените реформи, но тази остра политическа борба само ни тика към по-голяма пропаст, от която трудно ще се измъкнем. Ако нямаме стабилност и хоризонт пред държавата и обществото ни, всичко друго започва постепенно да се разпада.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.