Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бойко Борисов Господ го пази. Защото, ако не го пазеше, тази сутрин трябваше да отговаря на неудобни въпроси.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, една от партиите доскоро подкрепящи правителството, вчера участва в ХV конгрес на френската крайна десница - антиевропейския Национален фронт (НФ). При това не сам, а в звездна компания - лицата на европейската ксенофобия Хеерт Вилдерс, Ханс-Кристиан Щрахе, Филип Клaйс, Матео Салвини и две лица на режима на руския президент Владимир Путин - Андрей Исаев, зам.-председател на Думата и Андрей Климов, зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията.

Букетът от чуждестранни гости е послужил да илюстрира международната подкрепа за лидерката на НФ Марин Льо Пен и идеологемата й, че Европа е от Атлантика до Урал, а не от Вашингтон до Брюксел. Исаев приветствал конгреса със сърдечното "скъпи другари" и след това напопържил американския империализъм, европейските му "марионетки" и киевските "фашисти".

Каракачанов допълнил, че не Кончита Вурст, а Жана Д'Арк трябва да е символът на Европа. Вилдерс, Щрахе, Салвини и Клайс се изказали против еврото и имигрантите, пише "Монд". Не пише, дали са споменали и българите, както обикновено правят, или този път са ги премълчали заради Каракачанов.

Може да се каже, че т.нар. Патриотичен фронт, част от който е ВМРО, оттегля точно навреме подкрепата си за правителството. Защото, когато Борисов дойде при председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел идната седмица, вероятно ще му се наложи да обясни, какво прави в една компания с тези, дето миналата седмица поискаха вот на недоверие срещу Юнкер в Европейския парламент. Първа сред тях беше мадам Льо Пен. И това е най-малката беля.

По-лошият въпрос е: На привърженици на Путин ли се крепи българското правителството? Част от българските евродепутати се опитваха да убеждават Европейската народна партия (ЕНП), където членува ГЕРБ, че ПФ не е като "Атака". Че ако "Атака" са проруските националисти, ПФ са пробългарските. Е, сега маските паднаха. Крушата не пада по-далече от дървото си, извинете за баналността.

Франция знае, откъде са парите на нейните националисти. Накара Националния фронт да си признае, че е взел 9 милиона евро заем от руска банка. България знае ли, откъде са парите на нейните националисти? Борисов знае ли? Да не би и "добрите", и "лошите" между тях да сучат от едно виме? Само питам. По-добре премиерът да разбере това, преди да са го попитали в ЕНП. За какво иначе служат службите? Да подслушват кого?

Но да оставим големите клечки. Да се погледнем ние, с гайдите. Баш патриотът ни, който душа дава за нас, отишъл да се гушка с най-големите българофоби в Европа. С Вилдерс например, дето беше направил интернет сайт за омраза срещу българите и румънците в Холандия. С тия, дето ореваха ЕС, че българите им вземали работните места. Че били социални туристи, бандити и проститутки. Че ЕС сбъркал, че ги приел.

Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров, Яне Сандански сигурно се обръщат в гробовете си. Ако това е ВМРО, аз съм бушмен. Тук работата мирише на "паре ке ми даеш, маймун ке се сторам".

Майтапът става още по-голям, ако погледнем евродепутата на ВМРО Ангел Джамбазки. Той е бир парче консерватор, също като Никито Бареков, ако гледаме в коя група седят в Европейския парламент. А лидерът му - при фашизоидите. Разногледа я правят Европа.

Напоследък все повече хора отбелязват с удовлетворение, че този Борисов днес не е като онзи вчера. Че е замислен и мълчалив. И един кротък и учтив. Има защо. Не знам, дали днешните служби вършат нещо, но вчерашните са му устроили обсада от политически КТБ-та, от партии-пирамиди.

Кеф ти патриотични, кеф ти либерални. Кеф ти евроазиатски, кеф ти евроатлантически. На повърхността - руско-турска война. Под повърхността - братя по оръжие, колеги от тихия фронт. Накъдето посегнеш за коалиционен партньор, дебне милиционер. Дори роднини няма вече за илач. Ако не щеш агент Сава, или агент Павел, отиваш при агент Иван. В пролуките са децата на лейтенант Шмидт - Ники Консерватора и подобни. Това е материалът.

Затова трябва простест.

Няма друг начин България да се раздогани, разместани, разкаракачани, разбаречи и т.н. Затова въпросът на коалицията не е наляво или надясно, а напред или назад. Напред към Европа на гражданите, или назад към Европа на границите, към коалицията на Путин и Льо Пен, последно убежище на българските пишман патриоти.

Ключови думи

Коментари

Николай I

"Паре ке ми даеш, маймун ке се сторам" - звучи като рецепта за създаване на парламентарно мнозинство. Този израз е добра перифраза на "Съединението прави силата" - надписа на сградата на Народното събрание. Точен и ясен, а и предпазва електората от предизборни свръхочаквания и следизборни драми ("Що гласувах за тия мискини?!"). Поредният чудесен текст на Веселин Желев.

Mariana

Супер Желев, както винаги!!!

Когато косвено въпросителното изречение е след главното, то не се отделя със запетая: Интересно е какво мислиш; В задачата се пита дали е възможно.

Развеселен

точен материал, който разкрива фашизоидите - както у нас, така и в Европа. Каракачанов е дебела матрьошка, в която е скрит кремълския тиранин

Желев, вдички граждани имат право на сдружения, имат право на свободно мнение и имат право да взимат кредити.Това,че на тебе не ти харесва, не значи че е незаконно. От там нататък цялата ти статия е идиотска.

Христо

Господин Желев, приемете моите поздравления - изключително точен анализ. За Каракачанов трябва да се пише така - да се разголва този лъжепатриот. Борисов трябва обезателно да им бие шута и на Валери, и на Красьо

а бе ти българин ли си; като видите зора и ги обявявате за фашисти. Кой ви купи душите. Хората проумяват, че исляма иска да завладее Европа и се чудят как да се защитят и да ги изгонят. И ние имахме едни такива мързели, дето като не им се работеше, обявяваха дядо ми за фашист, че ги карал да работят. Европа, ако продължава да се държи толкова толерантно към турците скоро ще влезе в сараите на Ердуган. Турците не искат да влезат в европейския съюз, те искат да завладеят Европа.

Развеселен

Ердоган се казва човека, другарю.

duh

За всички, които оправдават настъпването на фашизоидни партии из цяла Европа със страхът от ислямизация, помислете пак. Не е нормално национализмът да върви напоследък винаги лепнат за Русия. Да, националистическите настроения си идват съвсем естествено, заради действителната опасност от радикални ислямисти - това е така. Само че политиците, които прокламират тези ксенофобски настроения, са нищо повече от популисти, възползващи се от хорските настроения. Нещо повече, в случая са нагли, алчни копеленца, взимащи пари от Русия, както вече беше доказано. В България е най-зле, нашите политици нямат никакъв праг на морала, т.е. могат да задълбаят по-ниско и от най-корумпирания европейски политик, направо им е талант. Джамбазки, оня от ПФ и другия от Атака - всичките са наистина впечатляващо мерзки същества и е видимо с просто око. Очевадно е, че Атака взима пари от Путин, ВМРО също са видимо безкрайно безпринципни, за ПФ тепърва ще научаваме. Изобщо не ми трябва партия да ми "защитава правата" с политици, които мразят всички и не пропускат случай да се държат като клоуни в Парламента, докато слугуват на Русия и застават зад всеки държавен проект, за да защитят не българските, а руските интереси. Всички наци-партии за използвачи на народната глупост, който не вижда това е кръгъл идиот.

автентично десен

Най-важното за България е да се разбориси. Това е основната задача, това е основната заплаха, това е основното зло сега. Всичко друго е второстепенно.

Стамболов

Няма да си кривя душата и да заявявам че материала бил "супер", "точен анализ" и т.н. Просто не ми хареса като качество. Автора да не се сърди, на мен рядко, много рядко, ми харесва нещо създадено у нас, било журналистика, наука, култура, анализи, проекти, стратегии, прогнози и прочее неща различни от оран, копан и маане с лъжица. Просто нивото ни като цяло е много, много слабо. По-точно, ниско е нивото на назначените за интелектуалци другари, а те дават общия тон, който е и виновник за много слабата продукция като цяло. Всъщност в опита за анализ по-горе липсва основния въпрос - защо т. нар. консерватори в Европа намират толкова лесно общ език с родните ни агенти от ДС, докато в същото време, очевидно, избягват контакт с истинските антикомунисти и дясно ориентирани лица? Въпроса е много интересен и отговора не е - "щото чичкото от Кремъл им плаща". Изисква се доста по-задълбочен и състоятелен отговор. Може би следващият път ще прочетем нещо по-стойностно. в което ще намерим и отговора на въпроса, поставен по-горе.

Стамболов

А че ГЕРБ е добре да се дистанцират от фронтоваците - за това две мнения няма. И не толкова защото двете формации, лидерите им, генезиса и програмите им са толкова различни, а защото различна е тяхната европейска идентичност. Ако родните политически играчи започнат да се съобразяват с европейската визия, която са припознали за своя (или към която са им позволили да се пришият, все тая,) рано ли късно като резултат ще имаме истински, принципни политически формации. И въпреки че процеса би бил обратен на естествения - то ефекта му може да се окаже полезен и да доведе до наместването, най-после, на политическите пластове на родна земя.

БОКО РЪБОКО

ВСЕКИ ИДИОТ СИ ИМА ПОСЛЕДОВАТЕЛИ -ЗАЩО ПЪК ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ ДА НЯМА ВСЯКА СВИНЯ СИ ИМА КОПАНЯ -ЗАЩО ПЪК ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ ДА НЯМА ВСЕКИ ОБИЧА ДА БЛИЖЕ Я СЛАДОЛЕД Я БЛИЗАЛКА - ЗАЩО ПЪК ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ ДА НЕ ЛИЖЕ ЗАДНИЦИ

Радев

Желев, тия въпроси ги задавай на приятелчетата от РБ, които неистово настояваха ПФ да участва в конфигурацията. За същото напъваха и редица видни "демократи", начело с Огнян Минчев, който нещо дал задна напоследък. От ден на ден все по-силно лъсва жалкото лицемерие и двойните стандарти на новото управление и шайката около тях.

Радев

Петър Москов пред БТВ на 30.11.2014 : "Ние, заедно с ГЕРБ и ПФ трябва да направим усилието да покажем, че между "Атака" и Фронта има разлика". Желев?

Гошо

Ми много ясно бе, аре стига педали и лесбийки, майната им, какво само ни ги навирате в лицето!!! Като те кефи толкова Кончита, вземи си го у вас да си го гледаш. Виж за руските боклуци е друго нещо, на тях само устата им знае много, плюят американците, а са същите като тях, 1:1, много се дразним на такива. А относно ксенофобията и такива селски изродщини, не сте ли и вие расисти като не признавате мнението ми че не харесвам педали ? А ? Ай сиктир от тука с тея меки китки ...

Алекс

Щом помиярите плюят ВМРО, значи Каракачанов и депутатите му добре си вършат работата. Явно пречат на схемите на "европейските граждани", за коит олобира автора.

Абе зарежи статията, виж я тая убавица на снимката, как да и не скочиш, па да и начешеш вълната,а?

Джордж С.

Абе другарю Желев, що беснееш толкова? За партиите, участвали в конгреса на Националния фронт са гласували все европейци. За самия Национален фронт например гласуваха една четвърт от французите, което според теб автоматично превръща Франция в "най-фашистката държава в Европа". За партията, на която ти симпатизираш обаче, гласуваха предимно платени цигани, плюс известен брой реститути и някоя и друга новозабогатяла мутра (без да броим многобройните ви симпатизанти със специфични сексуални предпочитания). Нейсе, стягайте си куфарите и запрашвайте към Виена или Малага, където благоразумно сте си купили апартаменти, защото България вече е предадена от вашите идоли - европеидните либерали, за част от Халифата, или (в по-добрия случай) от новата Османска империя на Ердоган.-Давутоглу....

Batko

На никой не му пука за националистите в Европа. Те са си на хранилка от Русия и Кремъл залага на тях с молба за промяна на отношението. Само че изборите за ЕП съвсем не отразяват реалното съотношение м/у политическите партии в големите европейски страни. Пък и в крайна сметка ЕНП и ПЕС започнаха да си сближават позициите, което съвсем извади ултрасите като значим фактор на политиката в Брюксел. А Каракачанов е предан и затова е там. Но съществото му усеща, че парите са другаде. Това е драма, другари, бъдете емпатични!

Elina Johnson

Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елина Johnson заем фирма ние сме ограничени в раздават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез [email protected]

Elina Johnson

Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елина Johnson заем фирма ние сме ограничени в раздават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез [email protected]

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.